Originalne i romantične prosidbe

Način na koji ju je njezin voljeni zaprosio, događaj je koji će svaka žena pričati do kraja života, prijateljima, rođacima, a često i nepoznatim ljudima. Koliko god nam se otrcano činile javne prosidbe slične scenama iz romantičnih filmova, svjesni smo da sav trud uložen u njih pokazuje da je njemu stalo do (pozitivnog) odgovora. Dan vjenčanja jedan je od najvažnijih i najljepših trenutaka u životu, ali prosidba nije nimalo manje važna.

Iako mnogi često kolutaju očima na scene iz filmova, sigurno svatko poznaje barem jedan par koji se zaručio na originalan i cool način. Internet je preplavljen video filmićima stvarnih prosidbi muškaraca iz cijelog svijeta koji su na zanimljiv, unikatan, romantičan a ponekad i duhovit način zaprosili svoje djevojke.

Prva prosidba preko društvene mreže Twitter dogodila se 3. ožujka 2008. kada je Greg Rewis zaprosio Stephanie Sullivan. Od tada, mnogi online geekovi koriste Internet za različite ideje. Tako je Jim zaprosio svoju djevojku Julie kreirajući web stranicu s crtićem koji prikazuje njihov život.

Amerikanac Matt unajmio je redatelja Michaela Escobara koji je snimio trailer za film koji je prikazalo njegovo lokalno kino. Dok je sjedila u kinu s prijateljima i obitelji, njegova djevojka Ginny gledala je trailer u kojem Matt prosi njezinu ruku od njenog oca, a na kraju trailera, krenuo je prema kinu u kojem ju je zaprosio.

U zagrebačkoj zlatarni Koci, poznatom odredištu mnogih budućih mladenaca kada je riječ o zaručničkom i vjenčanom prstenju, pitali smo imaju li iskustva s neobičnim zahtjevima budućih mladoženja kod odabira zaručničkog prstena.

Otkrili su nam kako su jednom imali posebnu molbu mušterije koja je željela iznenaditi svoju dragu u mraku, te su posebno za tu priliku napravili kutijicu za prsten s malom lampicom koja je svijetlila u mraku i tako navigirala put budućoj mladenki u potrazi za prstenom. I naravno, odgovor je bio "Da!".
 Otisci u pijesku na romantičnoj plaži podsjećaju na scenu iz filma iz 1980-ih, ali Jason Fordley je unajmio umjetnika Andresa Amadora da napravi pješčanu instalaciju na Ocean Beachu u Kaliforniji. Odveo je svoju djevojku Kelly Riplinger na obližnje brdo s kojeg je ona pročitala pitanje Hoćeš li se udati za mene?

Muškarcima je prosidba sama po sebi izrazito stresna jer nisu sigurni hoće li dobiti pozitivan odgovor, a postaviti pitanje pred mnoštvom nepoznatih ljudi zahtijeva određenu dozu hrabrosti. Iako parovi često žele svoju ljubav razglasiti na sva zvona, prosidba je intiman čin koji se ne mora nužno dogoditi na spektakularan način u velikom društvu.

10 originalnih i romantičnih načina za postavljanje sudbonosnog pitanja

1. Božić je romantično i lijepo vrijeme za prosidbu.

Zapakirajte kutijicu sa zaručničkim prstenom u malo veću kutiju, tu kutiju zapakirajte ponovno u nešto veću, sve dok ne dođete do vrlo velikog paketa. Ona će pomisliti da je čeka ogroman božićni poklon nešto jako veliko i kada bude otvarala kutiju po kutiju, čekajte da dođe do najmanje kutijice i tada kleknite i postavite pitanje.

2. Sakrijte prsten u bombonijeru ili naručite kolačić sudbine s originalnom porukom samo za nju.

3. Napišite poruku koja glasi Hoćeš li se udati za mene? na mjesto na kojem to ne očekuje. Primjerice, na strop spavaće sobe nalijepite slova koja svijetle u mraku i čekajte trenutak kada zajedno legnete u krevet i ugasite svijetlo. Podmetnite joj poruku u knjigu koju čita.

4. Zaprosite je preko oglasa koji ćete objaviti na cijeloj stranici njezinih omiljenih novina. Za vrijeme reklama u kinu možete objaviti svoj oglas upućen samo njoj.

5. Prosidba u restoranu ne mora biti otrcana. Naručite da kuhar čokoladnim preljevom pitanje ispiše na njezinom tanjuru na kojem se nalazi desert.

6. Napravite kućni lov na blago uz pomoć romantičnih poruka u kojima ćete napisati sve što volite kod svoje drage. Napišite joj upute pomoću kojih će doći do posljednje u kojoj piše: Zbog svih ovih razloga, želim provesti život s tobom. Hoćeš li se udati za mene?

7. Ako razmišljate da nabavite kućnog ljubimca, a ona obožava životinje, poklonite joj štene, mače ili kunića i oko njegovog vrata zavežite poruku u kojoj je prosite.

8. Nosi li vaša djevojka prstenje, kada ode na spavanje, zamijenite njezin uobičajen nakit sa zaručničkim prstenom. Kada ujutro krene uzeti svoj nakit, dočekat će je iznenađenje.

9. Snimite romantičnu poruku u kojoj je prosite i umetnite ju na playlistu njezinog iPoda.

10. Volite li zajedno igrati društvene igre, iskoristite jednu od njih. Nabavite joj puzzle s pitanjem Hoćeš li se udati za mene? ili joj to pitanje postavite umjesto pitanja na kartici Triviala ili slične društvene igre.