Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Osiguranje za djecu u školama

Zašto plaćati osiguranje za klinca?

Kad dijete krene u školu vi želite biti uvjereni da je ono sigurno. Iako osiguranja u školama ne garantiraju sigurnost, ona pokrivaju neke troškove ako slučajno dođe do ozljeda.

'Razmišljati o tom da će mom djetetu trebati osiguranje mi je morbidno, ali znam da je uzeti osiguranje pametna odluka. Ako se slučajno dogodi kakva nezgoda, osiguranje omogućuje kvalitetnije liječenje', kaže Sandra, majka desetogodišnje Eme.

Iako u Hrvatskoj ne postoji zakonska obveza osiguravanja djece u školama, sve više roditelja pribjegava toj vrsti zaštite za svoje najmilije. Škole u većini slučajeva potpisuju ugovor s jednom osiguravajućom kućom te roditeljima nude potpisivanje police koja štiti interese klinaca i roditelja.

Cijene premija su od 10 do 70 kuna

'Osiguranje se zajedničkom policom sklapa za sve učenike škole. Ukoliko roditelji žele veći opseg pokrića za svoje dijete roditelji mogu ugovoriti i individualno osiguranje djeteta od posljedica nesretnog slučaja. Moguće je osigurati dijete, učenika ili studenta i u sklopu osiguranja članova kućanstva i to od posljedica nesretnog slučaja s uključenim rizikom smrti od bolesti. Individualno osiguranje nudi mogućnost ugovaranja posebnih polica koje se nadoplaćuju jer škole većinom odabiru osnovne ', kaže Hrvoje Odak iz Croatia osiguranja.Djeca su većinom osigurana u školi te na putu od škole do kuće i obrnuto. Roditelji mogu plaćati osiguranje na godinu dana ili na više godina. Pojedini roditelji primjerice odmah plate klincu osiguranje za sve razrede osnovne škole. Ipak, zbog isplativosti najmanji broj učenika koji se osigurava u jednoj školi je 20.

'Kod nas su obuhvaćeni rizici trajnog invaliditeta, dnevne naknade, dnevne naknade za liječenje u bolnici, troškovi liječenja kao i naknada za troškove pogreba ukoliko učenik zbog nezgode smrtno nastrada. Pokriva se i poseban rizik naknade za lom kostiju, koji je kod djece izdvojen kao poseban rizik', kaže Odak.

Cijene osiguranja se kreću od 10 do 70 kuna godišnje, u raznim osiguravajućim kućama, a roditelji u dogovoru sa školom određuju rizike i iznos koji su spremni platiti.

Pripazite na odnos prema klijentima

'Pored osiguranja učenika, dijete može biti osigurano istovremeno i po raznim drugim policama osiguranja od posljedica nesretnog slučaja te u slučaju nastanka osiguranog slučaja ostvaruje pravo na naknadu po svim policama bez ograničenja', kaže Odak.

Premije koje plaćate za osiguranje djeteta nisu velike, ali dobro treba pripaziti kod odabira osiguravatelja. Raspitajte se o odnosima osiguravatelja prema klijentima, te pitajte svoje kolege i prijatelje o njihovim iskustvima.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Fashion report

Prvi tjedan vrtića ili škole, u mnogome je osobit, a možda i težak, kako za djecu, tako i za roditelje.

Fashion report

Bez obzira na model, tenisice i ove jeseni ostaju visoko na ljestvici obaveznih modnih trendova.

Drama Queen

Od prvog razreda, taj tjedan kada si redar, daje ti neku posebnu odgovornost. Sav si važan!

Istaknuto

10 savjeta kako se što prije prilagoditi na školu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.