Osobine koje svaka alfa žena treba tražiti u muškarcu

Iako su po našem mišljenju žene oduvijek bile jači spol, držale tri kuta kuće i pronalazile načine da preživljavaju unatoč diskriminaciji, a usput i svog muškarca učine uspješnim (jer “iza svakog uspješnog muškarca stoji žena”), moderna zanimanja, ženska emancipacija i promjene u omjeru snaga iznjedrili su sasvim novu generaciju žena – alfa žene.

Alfa žene su jake, veličanstvene i ne boje se tražiti ono što žele. Ovaj samouvjeren stav ide ruku pod ruku s visokom razinom inteligencije, obrazovanosti, ambicioznosti u poslu, ali i sarkazma, zbog čega ponekad znaju djelovati zastrašujuće.

Kad malo bolje razmislimo, veliki dio žena naše svakodnevice spada pod ovu kategoriju, no nerijetko nailaze na muškarce koji se s njihovom dominantnošću ne mogu nositi.

Portal Elitedaily.com tvrdi da alfa ženi ne treba alfa muškarac jer joj može pružiti izazov u smislu strasti, ali ne i sigurnost, dok joj s druge strane beta muškarac ne predstavlja dovoljan izazov i ne može zadržati njen interes. Pa tko je onda idealan muškarac za nju?

Upoznajte “Z muškarca”, a ovo su osobine koje ga čine idealnim za sve vas alfa žene:

1. “Podbadanje” mu nije strano

Sarkastičan je i može te “piknuti” jednako dobro kao i ti njega, ali i jako dobro podnijeti šalu na vlastiti račun

2. Podiže ljestvicu

Jednako je jak kao i ti, ali umjereniji. Uvijek te tjera da budeš još bolja i voljet ćeš ga zbog toga. S njim nikad nije dosadno.

3. Nije ljubomoran

Siguran je u tebe i vas jer je vaš odnos građen na povjerenju, tako da ga tvoja bezazlena flertovanja i potreba da se osjetiš poželjnom ne zabrinjavaju.

4. Ne čeka te slijepo, ima i svoje planove

Baš kao što te podržava da imaš život i mimo njega te izlaziš s curama jer ti to treba, ima i on svoje društvo i nikad ti neće zamjerati što imaš interese i izvan vaše veze.

5. Čuva tvoje tajne

Znate sve jedno o drugome, ali uživate uzajamno povjerenje. Nikad neće tvoje slabosti i tajne otkriti obitelji i prijateljima u trenutku slabosti ili svađe. Možeš mu potpuno vjerovati.

6. Zna kako izaći na kraj s tobom

Velika ti je utjeha, a u trenucima kad si loše volje zna s tobom bolje nego itko drugi. Oslonac ti je i zna ti dati prostora kad ti to treba.

7. Kad se ispriča iskreno to misli

On je muškarac, a ne dječak, što znači da će priznati kad je pogriješio i ispričati se, a ne tvrdoglavo tupiti svoje iako zna da je u krivu.

8. Živite istim tempom

Zna što hoće i poštuje što ti znaš što hoćeš i nekako se u životu uvijek krećete približno istim tempom. Ne forsira već ide od jednog do drugog cilja.

9. Ne omalovažava te, ali te ni ne uzdiže do nebesa

Tretira te kao snažnu ženu koja jesi, uživa u tome i da te pomalo razmazi, ali nikako ne dopušta da ga se tretira kao budalu. On je tvoj partner, a ne tvoj sponzor i bit će tu za tebe, ali nikad kao “otirač”. Neće te omalovažavati, ali neće dopuštati ni da ti njemu to radiš.

10. Uči te, ali ne pametuje

Najbolje veze su one u kojima partneri uče jedno od drugog. Od njega ćeš uvijek puno moći naučiti, ali nikada te neće forsirati niti ti nešto nametati. Stalno učite jedno od drugoga.

11. Nasmijava te

Još je Marilyn Monroe rekla da ako možeš nasmijati ženu, možeš sve. Stalno te nasmijava i uzajamno ubacujete sarkazam u razgovor tako da vam nikada nije dosadno.

12. Stavit će te na tvoje mjesto kad si zaslužila

Sve alfa žene imaju tendenciju glumiti frajerice, nekad i potpuno nepotrebno, a Z muškarac će ti dati do znanja kad si pretjerala jer neće trpiti tvoja sranja.

13. Želi biti vjetar u tvojim leđima

Nema nikakvih problema s time da budeš izraženija od njega, popularna te da on bude u pozadini. On je tvoj najveći oslonac i podrška, on je iznimno ponosan na tebe i uživa u tvojim postignućima.

14. Nije duša partija, ali je tu ako te treba nositi doma

Ti si ta koja je duša zabave, ti si pod svjetlima reflektora jer ti to ide i u tome uživaš, a on je tu da se skupa zabavljate, ali i da pazi na tebe kada treba. Natočit će ti iduće piće, ali i uzeti iz ruku ono koje je previše.

15. Argumentiran je

Jako je obrazovan i informiran tako da u svakom trenutku o svemu može složiti potkrijepljeno i logično mišljenje. To mu je jako važno.

16. Pametniji popušta, a on je pametniji

Iako će se posvađati s tobom ako se razilazite u mišljenjima, također će i prije popustiti ako vidi da neka rasprava nema smisla. Za razliku od tebe.

17. Ima snove jednako velike kao i ti

Jednako je ambiciozan kao i ti, ima svoje planove i poslovne ciljeve, a jedno ste drugome potpora u tome. Zapravo ste jedan moćan par.

18. Odlično sluša, ali to očekuje i od tebe

Zna kad treba pričati, ali i kad treba držati jezik za zubima. S obzirom da te uvijek pažljivo sluša, očekuje to i od tebe.