Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Život u dvoje

Ostavite bivšeg u prošlosti

Pet pravila za brz povratak u bolji život nakon prekida.

Prekinuti vezu nikada nije lako. Čak i kada je to dobro za nas i kada je pravo vrijeme da se raziđete. Pitanje je samo koliko će trajati vrijeme žalovanja nakon prrekida. Uz neke savjete možete si prikratiti muke i brže krenuti dalje u novi i bolji život.

Veći problem zna biti kada netko prekine vezu bez nekog posebnog objašnjenja, pa si drugi partner teško može jasno razlučiti prave razloge prekida, te ga dalje stalno kopka što je krivo napravio ili je propustio napraviti. Često se događa i da nam nakon prekida ostaje praznina koju ne znamo odmah pravilno popuniti, pa zato želimo bivšeg natrag, a neki uskaču odmah u drugu vezu – što baš i nije uvijek najsretnije rješenje.Za početak je nakon prekida bitno da bivšeg maknemo sa svih lista Facebooka, Twittera i raznih messangera, a preporučamo da izbrišete i njegov broj mobitela, iako ga vjerojatno već znate napamet. Naime, najgore je kad ga još stalno preko postova pratite što radi, s kim se druži, koji mu je status veze i slično. Još bi gore bilo kad biste ga vi očajnički htjeli privući natrag, pa onako bez bolje ideje ostavljate poruke da jedva čekate izlazak s novim dečkom ili objavite fotografije kako se vješate po prolaznicima u baru i discu.

Svemu ovome nadodajmo pravilo kako mu nikako ne smijete, ni pijani ni trijezni, poslati nekakvu zločestu ili sladunjavu poruku. Ako je gotovo – gotovo je, čemu produžavati agoniju… Mi vam donosimo pet pravila koja možete slijediti na putu do katalpultiranja bivšeg u prošlost iz koje se ne treba vraćati.

1. Pravilo 30-minuta

Svima je sigurno došlo da nekome još nešto kažemo (što ga ide) ili se dogodi da smo usamljeni… Nekad se sjetimo kako smo uvijek tog dana ili datuma nešto zajedno radili, ali ni u jednoj takvoj situaciji ne smijete popustiti i javiti se svome bivšem! U tom trenutku navale za kontaktom preusmjerite fokus na samo 30 minuta na nešto drugo, i vidjet ćete, u većini slučajeva ćete izgubiti volju za time da mu pustite neku poruku. Bitno je brzo reagirati i primjerice otiči trčati, nešto drugo pisati, nazvati prijateljicu  ili bilo što drugo raditi što vas potpuno okupira.

2. Saznajte što vas muči


Nakon prekida se svi osjećamo jadno, ali svatko ima svoje razloge za to. Pitanje je što vas muči u cijeloj toj priči. Kada si osvijestite vaš problem, možda nađete rješenje za isti i ispunite se na neki drugi način.

3. Prepoznaj okidače


Ukoliko vas muče svakodnevni podsjetnici na njega, maknuti ih!. Primjerice, ne morate više slušati određeni bend koji vas podsjeća na njega, promijenite restoran, na ljetovanje odite na drugi otok, preuredite stan.4. Birajte prijatelje

Druženja nakon prekida moramo pomno birati. Naravno, da i dalje volite frendicu koja je pratila cijelu vašu vezu, ali vam u ovom trenutku ne treba ta tema, a ako ona nema bolju onda ju izbjegavajte. Treba vam netko tko će vam pričati o svojim nekim zanimljivim događanjima u životu. Usredotočite se na teme o nekih aktivnostima, putovanjima i zbivanjima u svijetu. Bilo bi idealno i da si organizirate neko putovanje – to bi vas preporodilo, ako ne onda barem maštajte i pričate o tome.

5. 'Za' i 'protiv' popis

Kako biste bili sigurni da postupate ispravno i da se pravim razlogom se mičete od njega, napravite popis razloga zašto je bolje da ste prekinuli, a ne više u vezi. Krenite od toga kako se slagao s vašim roditeljima, prijateljicama, volite li iste filmove i hranu, kako se odnosio prema vama, jeste li zaista bili zadovoljni u krevetu, a dalje vam može pomoći i ovaj tekst. U slučaju da je on vas nastavio, isti popis možete napraviti ali na temu toga što ste ponovno single.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

I vi nikako pronaći ili jednostavno ne znate kako zavesti muškarca? Je li u pitanju samo manjak sreće?

Darivanje

Osim ulja i vodice koji se dobivaju iz latica, u proizvodnji kozmetike koriste se i drugi dijelovi ruže, poput njezina ploda – šipka.

Život u dvoje

Premda se kaže da ljubav ne košta, izlasci zbog ljubavi svakako da.

Seks i osjećaji

Složit ćete se, kad su u pitanju varanje i vjernost – stvari nisu nikad crno-bijele.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.