Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Ostvarite novogodišnje odluke u 100 zabavnih dana

Projekt Karen X. Cheng pomoći će vam da ostvarite svoje ciljeve

Novogodišnje odluke lako donosimo, ali ih se malo teže pridržavamo. Ako ste jedni od onih koji svaku godinu pokušavaju prestati pušiti ili gristi nokte, žele smršaviti ili naučiti nešto novo, ali nikako u tome ne uspijevaju, ova će biti upravo ta koju ćete pamtiti po ostvarenju svog cilja. Uz projekt 100 vaših ćete se novogodišnjih odluka lakše prihvatiti i brže ostvariti sve želje, i to na zabavan i drugima edukativan način.

Projekt koji je pokrenula internetska senzacija Karen X. Cheng, pomaže sudionicima da nešto nauče ili naprave u 100 dana. Karen, bivša direktorica Microsofta postala je popularna u srpnju nakon što je objavila na internetu video o tome kako je naučila plesati u godinu dana. Upravo to iskustvo, u kojem bit nije ples već ostvarenje jednog njezinog sna, inspiriralo ju je da pokrene projekt 100.

‘Kada vidite nečiji izvanredan i pobjednički nastup, imate uvid samo u trenutak slave. Tada ne vidite tisuću sati mukotrpnog rada i priprema, ne vidite sumnju u samoga sebe, neprospavane noći ili one provedene radeći. Ne vidite njihov sami početak, trenutak kada su kretali, kada su bili baš poput vas, misleći: ‘Kako će ikada postati dobri u nečemu?’ Napravili smo 100 upravo za vas, kako bi vidjeli taj trenutak. Svatko počinje kao početnik.’, izjavila je na njihovoj službenoj stranici Karen koja je s kolegom Finbarrom Taylorom u studenom 2013. pokrenula spomenuti projekt koji do danas broji više od 10.000 registriranih sudionika.

Baš kao što je i ona prošle godine objavila video sa isječcima svih 100 dana kojih je učila plesati, sada je pružila priliku i ostalima da uz podršku drugih i vjere u sebe postignu svoje ciljeve i na kraju imaju uvid u to koliko su daleko dogurali.

‘Kada pogledam stare snimke svog plesa, toliko su loše da mi bude neugodno. No istovremeno vidim koliko sam daleko dogurala.’, priznaje Karen.

Na službenoj stranici projekta giveit100.com sudionici iz cijeloga svijeta objavljuju niz video snimki u trajanju od 10 sekundi kako bi pokazali svoj napredak u savladavanju nekog izazova. Ima tu svega – od gubitka suvišnih kilograma i prestanka “grickanja” noktiju, crtanja stripova ili hodanja po užetu do usavršavanja arapskog jezika i slaganja Rubikove kocke.

novogodisnje odluke 100Jedni će u 100 dana pokušati naučiti stajati na rukama i dubiti da glavi, pokušati pronaći drugi posao, dotaknuti dlanovima nožne prste ili svaki dan isprobavati nova pića dok će se drugi prihvatiti malo težih izazova poput gubitka većeg broja kilograma, sviranja nekog instrumenta ili vožnje monocikla.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

U slučaju da sami sebi još uvijek niste obećali što to planirate ispuniti sljedeće godine - krajnje je vrijeme.

Duh i tijelo

Jeste li postavili ciljeve za iduću godinu? Jesu li to isti ciljevi koje ste postavili prošle godine?

Duh i tijelo

Prvi zapisi o mudrosti pronađeni su u starim egipatskim spisima koji datiraju negdje oko 3000. godine prije Krista.

Duh i tijelo

Prepustite se i okružite zanimljivim ljudima...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.