Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Ostvarite svoje snove. Nije komplicirano!

Donosimo vam 6 savjeta uz koje ćete svakim danom biti korak bliži svojim ciljevima i sreći.

Sjećate li se snova i vizija o vlastitoj budućnosti kad ste bili djeca? Koliko su se oni promijenili od onda i koliko je uopće realno očekivati njihovo ostvarenje? Mislite da su snovi samo to – zamišljene želje i ideali koje je nemoguće ostvariti? U krivu ste. Sve je moguće uz dovoljnu količinu želje i strasti, jer bez strasti je nemoguće ostvariti bilo što. Nemojte dopustiti da vaši snovi iščeznu negdje u kaosu svakodnevice. Ostvarenje snova uopće ne mora biti komplicirano. Ključ je samo u dobrom planiranju. Donosimo vam 6 savjeta uz koje ćete svakim danom biti korak bliži svojim ciljevima i sreći.

1. Budite precizni…

Ako želite novi dom, zamislite ga do detalja. Koliko soba bi imao? Kako bi ga uredili i s kim bi tamo živjeli? Sve to odluke isključivo su vaše, stoga se fokusirajte na vizualizaciju svoga sna na način da ga u svojim mislima već pretvorite u realnost. Na taj ćete način lakše moći dati sve od sebe da jednom taj san iz svojih misli preselite u realnost. Zapamtite: ne možete stići do cilja ako cilj ne vidite.

2. …ali i realni

Vaš cilj bi trebao biti dovoljno velik da se sami sebi čudite na drskosti, ali ne toliko velik da preispitujete svoje mentalno zdravlje. Smatrate li da je cilj prelako doseći, razmislite i proširite ga, ali ostanite u granicama realnosti.

3. Postavite vremenski rok

Ukoliko ne postavite vremenski rok unutar kojeg planirate ostvariti zacrtano, najvjerojatnije nećete ostvariti ništa. Kad imate rok u glavi kojeg ste čvrsto postavili, počet ćete i poduzimati radnje koje će vas početi približavati cilju.

4. Planirajte

Opravdanja vam neće ispuniti snove. Rad hoće. Ako se želite vratiti školovanju, raspitajte se za početak o uvjetima upisa, troškovima i prijamnom ispitu kako biste se na vrijeme mogli početi pripremati. Što prije počnete djelovati, prije će snovi postati realnost, a vi ćete se odlično osjećati znajući kako ostvarujete nešto o čemu ste do sada samo maštali. A to je tako dobar osjećaj.

5. Budite uporni

Morate biti uporni. Uspjeh ne dolazi preko noći niti bez truda. Ako želite naučiti svirati klavir, uz 30 minuta dnevno (ali svaki dan!), kroz godinu dana vidjet ćete rezultate. Problem je u tome što većina ljudi odustane nakon par mjeseci jer ne vidi odmah rezultate. Poželite li odustati, vizualizirajte svoj cilj i pomislite na koje će vam se sve načine do sada uloženi trud isplatiti.

6. Pratite svoj razvoj

Da biste dodatno smanjili rizik od odustajanja, počnite pratiti svoj napredak. Svaki put kad zapnete u očaju, bacite pogled na sve što ste do sad napravili i krenite dalje. Nemojte dopustiti da vam ciljevi izblijede i padnu u zaborav, već razmislite zašto ste zapeli i kako se problem može riješiti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Top menadžerica

Jasno je da je STEM područje za sve one koji imaju sklonost i interes za područja matematike, fizike te informatike, bez obzira na rod.   

Zanimljivosti

Dvominutno pravilo je odličan lijek protiv odugovlačenja i lijenosti jer vam olakšava započinjanje zadatka.

Dobar posao

Nažalost, ljude 'teškog' karaktera i negativne odnose pune konflikata ne možemo samo tako eliminirati iz života, posebno ako poteškoće imamo s članovima obitelji, kolegama...

Dobar posao

Ako niste zadovoljni na svom radnom mjestu i razmišljate o promjeni okruženja, prije nego što impulzivno uručite otkaz šefu prvo si postavite par pitanja,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.