Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Osvježavajuća rolada bez glutena gotova u 20 minuta

U ljetnoj sezoni brzi recepti su i više nego dobrodošli – baš zato nas je oduševila i ovaj rolada bez glutena čiji recept s nama dijeli Marija Herjavić Jerkić.

U ljetnoj sezoni brzi recepti su i više nego dobrodošli – baš zato nas je oduševila i ovaj rolada bez glutena čiji recept s nama dijeli Marija Herjavić Jerkić.

Sastojci

Biskvit

  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 50 g kukuruznog škroba
  • malo praška za pecivo

Krema

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 125 g mascarponea
  • 2 žlice šećera u prahu
  • vanilija

I još

  • pekmez od maline i jabuke
  • šećer u prahu za posip

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marija Herjavić Jerkić (@marija.h.j)

Priprema

Biskvit

Pjenasto umutiti jaja sa šećerom dok smjesa ne pobijeli, postane čvrsta i poveća volumen. Dodati sve ostale sastojke, promiješati dobro i prebaciti u kalup veličine pećnice koji je prekriven masnim papirom.

Biskvit ispada tanji, to je u redu.

Peći na 170°C oko 15 minuta.

Kad se biskvit ispeče, odmah ga odvojiti od papira i pažljivo zarolati.

Krema

Pjenasto umutiti sve sastojke, odjednom.

Slaganje

Ohlađeni biskvit pažljivo odrolati, premazati pekmezom i kremom te zarolati.

Gotovu roladu posipati šećerom u prahu, ili još bolje, preliti čokoladom.

Fotografije: Marija Herjavić Jerkić

Ne propustite

Gastronomija

Jedna šparoga sadrži samo 4 kalorije, pa je idealna namirnica za smanjivanje rizika od dijabetesa tipa 2.

Gastronomija

Tufahije su desert bez glutena i bez jaja. A i bez pečenja.

Gastronomija

Kada je hrenovka Poli u pitanju možete se pozdraviti s mitovima o ovoj ukusnoj deliciji koja vam je uvijek pri ruci kada želite brz...

Gastronomija

Spoj gorke čokolade i pistacije, slankastog i ne previše slatkog je sjajan!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.