Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Video box 1

Osvrt na film: Duša

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Što reći o “Duši“, već da je legendarni studio Pixar iznjedrio još jedno remek-djelo za male i velike gledatelje. Radi se o jazz glazbeniku koji traži životnu svrhu tek nakon nesreće, kad mu se odvoji duša od tijela. Iako možda zvuči kao kakva morbidna egzistencijalna drama, to “Duša“ svakako nije.

S lakoćom miješa humor s dramom, edukaciju s umjetnošću, duhovnost sa zabavom. Pritom i nas i našu djecu podsjeća da postoje druge razine postojanja i nudi odgovor u čemu leži divota ljudskog iskustva. Filmska glazba je gotovo meditativna, a dizajn likova je odličan spoj pomodnog i eksperimentalnog, te estetski podsjeća i na Zagrebačku školu crtanog filma. Roditelji ne trebaju brinuti o rječniku, seksualnim aluzijama, nasilju, niti ludom tempu, već se ugodno mogu smjestiti u polupraznim kino dvoranama i prepustiti ovom inspirativnom animiranom filmu. Igra sinkroniziran na hrvatski jezik u 2D i 3D formatu.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Fantastična animacija i glazba, te svježi pristup metafizičkim temama čine i ovaj Pixarov film više nego dostojnim pažnje odraslih.

Nasilje: Nema ga.

Zastrašujući prizori: Nema ih.

Rječnik: Primjeren za djecu.

Seks: Nema seksualnih aluzija.

Tempo: Normalan.

Osvrt napisao Tihoni Brčić

Pročitajte još

Zanimljivosti

Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, za Petra to znači dodatni izazov, ali i konkurenciju u pažnji i ljubavi...

Video box 1

“Avanture obitelji bigfoot” (Bigfoot Family) je nastavak filma “Mali bigfoot”.

Video box 2

“Ainbo” je priča o djevojčici iz Amazonske prašume koja uz pomoć duhovnih vodiča pokušava spasiti svoju zemlju od destruktivne pohlepe bijelaca u potrazi za...

Obitelj

Film “Drvo želja” progovara o problemima s kojima se čovječanstvo suočava već desetljećima - globalno zatopljavanje, gubitak šuma, nebriga za prirodu.

Advertisement