Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Video box 1

Osvrt na film: Luka

”Luka” se bavi dvojicom mladih morskih bića koji se transformiraju u ljudske dječake kako bi se uklopili u jedan talijanski gradić i okušali ljudski život.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film ”Luka” je još jedan od odličnih Pixarovih uradaka koji će oduševiti djecu i roditelje. Film je posveta Pixara talijanskom redatelju Federico Felliniju i japanskom redatelju Hayao Miyazakiju iz studija Ghibli (konkretno, krasnom animiranom filmu iste tematike ”Ponyo na litici kraj mora”).

Film ”Luka” se bavi dvojicom mladih morskih bića koji se transformiraju u ljudske dječake kako bi se uklopili u jedan talijanski gradić i okušali ljudski život. Topla je to priča o odrastanju, dječjoj znatiželji i nadasve prijateljstvu. Dok ga roditelji gledaju zasigurno će se prisjetiti svojeg odrastanja, a djeca će uživati u pustolovinama simpatičnih morskih bića s kojima bi, vjerujemo, vrlo rado provela ljetne praznike. Film igra sinkroniziran na hrvatski jezik samo u 2D formatu.

 

 

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Film obiluje gegovima i smiješnim situacijama koje će lako nasmijati i roditelje, a kako se radi o cijenjenom studiju Pixar očekuju ih i nostalgične emocije.

Nasilje: Nasilja nema, ali je jedan od sporednih likova tipični bully.

Zastrašujući prizori: Nakana stanovnika da nemilosrdno ubiju morska čudovišta prikazana je više puta, a kako se radi o simpatičnim glavnim likovima to bi moglo biti  zastrašujuće mlađoj djeci.

Rječnik: Ponekad se koriste pogrdne riječi poput glupan, ali uglavnom ih izgovaraju morska bića bez da znaju što znače.

Seks: Nema seksualnih aluzija.

Tempo: Tempo varira od laganog do brzog, ali je prilagođen i mlađoj djeci.

 

Osvrt napisala Iva Brčić, Najsretnija beba

Više

Zanimljivosti

Majine se pustolovine i ovog puta odvijaju u prirodi i pozitivne su priče pune nade, prijateljstva i tolerancije. Baš ono što nam svima treba!

Istaknuto

Djeca obožavaju gledati crtiće. Ujutro čim otvore oči, prvo što im pada na pamet je gledanje dogodovština omiljenih animiranih likova

Obitelj

U sklopu Dana medijske pismenosti udruga Najsretnija beba Hrvatska organizira besplatnu radionicu Mediji i djeca.

Knjige i glazba

“Coco” je animirana avantura o dječaku Miguelu koji unatoč protivljenju obitelji želi postati glazbenik

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.