Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Video box 1

Osvrt na film: Luka

”Luka” se bavi dvojicom mladih morskih bića koji se transformiraju u ljudske dječake kako bi se uklopili u jedan talijanski gradić i okušali ljudski život.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film ”Luka” je još jedan od odličnih Pixarovih uradaka koji će oduševiti djecu i roditelje. Film je posveta Pixara talijanskom redatelju Federico Felliniju i japanskom redatelju Hayao Miyazakiju iz studija Ghibli (konkretno, krasnom animiranom filmu iste tematike ”Ponyo na litici kraj mora”).

Film ”Luka” se bavi dvojicom mladih morskih bića koji se transformiraju u ljudske dječake kako bi se uklopili u jedan talijanski gradić i okušali ljudski život. Topla je to priča o odrastanju, dječjoj znatiželji i nadasve prijateljstvu. Dok ga roditelji gledaju zasigurno će se prisjetiti svojeg odrastanja, a djeca će uživati u pustolovinama simpatičnih morskih bića s kojima bi, vjerujemo, vrlo rado provela ljetne praznike. Film igra sinkroniziran na hrvatski jezik samo u 2D formatu.

 

 

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Film obiluje gegovima i smiješnim situacijama koje će lako nasmijati i roditelje, a kako se radi o cijenjenom studiju Pixar očekuju ih i nostalgične emocije.

Nasilje: Nasilja nema, ali je jedan od sporednih likova tipični bully.

Zastrašujući prizori: Nakana stanovnika da nemilosrdno ubiju morska čudovišta prikazana je više puta, a kako se radi o simpatičnim glavnim likovima to bi moglo biti  zastrašujuće mlađoj djeci.

Rječnik: Ponekad se koriste pogrdne riječi poput glupan, ali uglavnom ih izgovaraju morska bića bez da znaju što znače.

Seks: Nema seksualnih aluzija.

Tempo: Tempo varira od laganog do brzog, ali je prilagođen i mlađoj djeci.

 

Osvrt napisala Iva Brčić, Najsretnija beba

Više

Zanimljivosti

Blagdansko vrijeme donosi mnoštvo raznolikih filmova za odlazak u kino s bližnjima.

Zanimljivosti

Crtići u kinu su neka od najljepših sjećanja kad smo bili mali, a ako imamo u blizini nekog mališana, odlazak u kino je savršena...

Zanimljivosti

Majine se pustolovine i ovog puta odvijaju u prirodi i pozitivne su priče pune nade, prijateljstva i tolerancije. Baš ono što nam svima treba!

Istaknuto

Djeca obožavaju gledati crtiće. Ujutro čim otvore oči, prvo što im pada na pamet je gledanje dogodovština omiljenih animiranih likova

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.