Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Video box 1

Osvrt na film: StarDog i TurboCat

“StarDog i TurboCat” je britanski animirani film koji se poigrava temom povijesnog lansiranja psa u svemir prije gotovo pola stoljeća.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

“StarDog i TurboCat” je britanski animirani film koji se poigrava temom povijesnog lansiranja psa u svemir prije gotovo pola stoljeća. Doduše, ne bavi se plemenitim temama vezanim uz putovanje u svemir – samo nekoliko minuta nakon početka filma dešava se nezgoda i pas-astronaut pada iz svemira natrag na Zemlju, ali nekoliko desetljeća u budućnost. U tom vremenu nema ljubavi prema životinjama, pa su one na rubu zakona.

Pas-astronaut otkrije da je dobio supermoći, te se udružuje s odmetnutim mačkom, nebi li uspostavio prijateljstvo s ljudima. Film je napravljen banalnom kompjuterskom animacijom i nalikuje video igri za djecu. Iako traje samo 90 minuta, predugačak je i više primjeren formatu kratkometražnog TV crtića.

Djeluje kao najava za kakvu seriju crtića o životinjskom Supermanu i Batmanu. Namijenjen je najmlađima kojima vjerojatno ništa od toga neće smetati, a usput će preuzeti pokoju jednostavnu poruku o prijateljstvu, ustrajnosti i razumijevanju. Film je sinkroniziran na hrvatski.

 

Za djecu: 5+.

Za roditelje: Film će roditeljima vrlo vjerojatno biti dosadan, jer nema gotovo ničega što bi im održalo interes. Pomniji gledatelji primjetit će glazbenu temu iz “Terminatora 2” kad god se pojavi lik policajca.

Nasilje: Nasilja gotovo da niti nema, s obzirom da se radi o filmu koji mogu gledati i najmlađa djeca. Radi se o bezazlenim jurnjavama i borbama.

Zastrašujući prizori: Nema zaista zastrašujućih prizora, ali bi automobilska nesreća u kojoj se nalaze otac i kćer, te mecha-robot kojim upravlja ludi znanstvenik mogli biti ipak zastrašujući osjetljivijoj djeci.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je spor. Toliko spor da podosta kadrova jednostavno traje i traje kao zamrznuto bez ikakvog razloga osim da doprinesu trajanju filma.

 

Pročitajte još

Advertisement