Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Otvoren je ZagrebDox

I predsjednik Josipović prisustvovao otvorenju festivala dokumentarnog filma.

Započeo je šesti po redu ZagrebDox. Sinoć su se u Movieplex Kaptol Centra sjatili filmoljupci i filmski znalci, veselo iščekujući otvorenje i prvu od 148 projekcija. Otvorenje se istodobno, preko live streaminga odvijalo u četiri dvorane, a prije same projekcije prisutne je pozdravio direktor festivala Nenad Puhovski.

„Kažu da je kriza, ali mi je nismo osjetili. Postali smo ozbiljni festival ali se ipak ne želimo shvaćati preozbiljno jer to onda ne ispadne dobro. Smatram da možemo ići okolo i gledati Avatare, a možemo se pokušati suočiti sa stvarnošću. Kroz 148 filmova s vama zajedno želimo doznati u kakvom svijetu živimo. Nije uvijek veselo, ali tjera nas na razmišljanje“, rekao je Puhovski.Festival je posjetio i predsjednik Republike prof. dr. Ivo Josipović, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, Vesna Pusić, Zrinka Vrabec Mojzeš, koja je sada savjetnica predsjedniku za društvene djelatnosti, redatelj Branko Ivanda, glumica Urša Raukar, Sandi Cenov i mnogi drugi.

Festival je službeno otvorenim proglasila Jelena Pavičić Vukičević te je poželjela da najbolji filmovi pobjede.

Prije projekcije filma 'Osadne' sve okupljene pozdravio je autor, slovački redatelj i 'hrvatski zet', Marko Škop. „Zahvalio bi se organizatorima što su odabrali upravo moj film da otvori 6. ZagrebDox. U Zagrebu se osjećam kao doma“, na sjajnom hrvatskom jeziku poručio je svima Škop.Sve dvorane Movieplexa bile su pune, a zanimanje za dokumentarni film očito nije opalo bez obzira na promjenu lokacije. Ipak među publikom se šuškalo kako je festival izgubio dio svoje posebnosti 'odlaskom' iz Studentskog centra. Ipak, možda ljudima samo treba vremena da se naviknu na mjesto, jer ponuda filmova je i dalje zanimljiva i raznovrsna.

„Znam da nije pristojno, ali ponekad prisluškujem ljude kad izađu iz dvorane i pričaju o filmu. Super mi je što su to uvijek interesantni i elokventni razgovori, to je istinski užitak“, rekao je Puhovski.
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Događanja

Posebno izdanje međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u...

Kultura

Poklanjamo vam ulaznice za dokumentarac

Kultura

Častimo vas s ulaznicama za dokumentarac o novinarskom misteriju

Događanja

Poklanjamo vam ulaznice za dokumentarac Svetoslava Draganova

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.