Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Ovih 6 stvari nikad ne biste trebali raditi ako želite zadržati zdravlje i ljepotu svoje obojene kose

Ta vaša divna, nova boja je toliko raskošna, jednostavno se presijava! Baš vam pristaje! No, već nakon par dana to je sasvim druga priča

Ta vaša divna, nova boja je toliko raskošna, jednostavno se presijava! Baš vam pristaje! No, već nakon par dana to je sasvim druga priča. Što se događa, što radimo pogrešno!?

Šamponirate kosu dan nakon bojenja

Jedna od najčešćih, ali i najskupljih grešaka je upravo pranje kose. Nakon farbanja kose, najbolje je pričekati sedamdeset i dva sata kako biste je oprali šamponom. Potrebno je skoro tri dana kako bi se kutikula kose u potpunosti zatvorila, što pomaže molekulama boje da u potpunosti prodru u kosu, a uslijed čega se omogućuje da boja kose bude postojanija i dugotrajnija.

Prečesto pranje

Voda je najveći neprijatelj boje za kosu. Kemikalije u bojama za kosu vašu kosu čine ranjivijom na efekte vode. Međutim, to ne znači da bi trebalo prestati prati kosu u potpunosti – bit će dovoljno da napravite male i jednostavne promjene, poput prekomjernog ispiranja kose. Odlična je opcija da, umjesto šamponiranja, koristite suhi šampon koji će upiti sve masnoće iz kose.

Ispiranje toplom vodom

Prilikom ispiranja kose, temperaturu vode podesite na mlaku ili prohladnu. Topla voda podiže vanjski sloj kutikule dlake, što je jedan od najčešćih razloga zbog kojih boja  blijedi. Što je toplija voda to i boja brže blijedi.

Ne koristite regenerator za obojenu kosu

Obojena kosa ima veće predispozicije postati suha, krhka i lomljiva pa je najbolje da o njoj povedete računa koristeći regeneratore koji su namijenjeni obojenoj kos. Oni će pomoći u stvaranju zaštitne barijere koja može spriječiti brzo ispiranje boje. Obavezno nanosite generator poslije svakog pranja, a odlična opcija su i regeneratori koji se ne ispiru, jer pomažu kosi da duže zadrži vlažnost.

Grubo sušenje ručnikom

Grubo sušenje ručnikom može utjecati na to da boja brže izblijedi, a vaši vrhovi mogu postati izrazito suhi pa čak i oštećeni. Umjesto toga, kosu polako i nježno brišite te pustite da se suši prirodnim putem, koliko god je to moguće.

Pretjerano korištenje uređaja za stiliziranje

Obojena kosa je osjetljivija na toplinu. Kada koristite uređaje za oblikovanje kose, tako je lako zaboraviti na štetu koju biste mogli učiniti. Ne dopustite da se to dogodi! Prije nego počnete oblikovati kosu, upotrijebite sprej za zaštitu od topline na kosi.

Autor: minimagazin.info

Više

Beauty report

Elizabeth Arden nastavlja put inovacija sa sljedećom generacijom retinola i lansiranjem Retinol + HPR Rapid Skin Renewing Water Cream.

Beauty report

Svaki sastojak Dnevne kreme s marelicom promiče zdravlje i vitalnost kože.

Beauty report

U wellnessu ''Life'' vodičkog hotela Olympia tijekom cijele godine možete isprobati Germaine de Capuccini Timexpert Hydraluronic profesionalni tretman za dubinsku hidrataciju kože lica.

Darivanje

Essence praktični svestrani proizvodi štede vrijeme, bez kompromisa u pogledu jedinstvene završne obrade i visokokvalitetnih, hranjivih sastojaka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.