Ovo su 4 najljepše plaže u Grčkoj!

Ljeto se brzim korakom bliži, pa je pravo vrijeme da donesete odluku na koju plažu ćete ove godine spustiti svoj ručnik. Hrvatska ima predivne morske predjele, plaže, mjesta na kojima možete uživati u koktelima, blagodatima morske soli i upijanju sunčevih zraka.

Ali, ako ove godine želite posjetiti malo drugačiji morski ambijent koji odiše prirodnim ljepotama, onda je Grčka sigurna destinacija. Kako ne biste razmišljali koji predjeli su najljepši za morsko odmaranje, pročitajte izbor najljepših grčkih plaža koji smo pripremili za vas.

Grčka je prepuna prirodnih ljepota, a njene plaže se mogu pohvaliti čistoćom, bijelim kamenjem, ili sitnim pijeskom. Voda je uvijek jako čista, prozirna i tirkizna, što je karakteristika kada ste u potrazi za savršenim ljetovanjem.
Mi smo napravili izbor najljepših plaža, ali definitivno postoji još mnogo pješčanih kutaka koji su egzotični i predivni, a mogu se pronaći na mnogim grčkim otocima. Prirodne ljepote Grčke će vas potpuno očarati, pa nemojte oklijevati da ih jednog ljeta i posjetite.

#1 Balos Beach – Krit

Ovo je jedna od najegzotičnijih plaža u Grčkoj i potpuno očarava bilo koga tko je makar jednom posjeti. Kada je u pitanju Kriti, aranžmani su brojni, a ova plaža se nalazi na zapadnom dijelu otoka u blizini grada Kissamo, pa ako je želite posjetiti, aranžmane tražite u skladu s ovom lokacijom.

Boja pijeska na ovoj plaži je romantična i nježna kombinacije roze i bijele, što je čini savršenim mjestom za zaljubljene parove, romantične zalaske Sunca, ali i za predivna vjenčanja. Osim toga, boja vode je veoma specifična kombinacija zelene i plave nijanse, koja će vaše putovanje učini još posebnijim.

Ako napravite izlet do mjesta Gramvousa i posjetite Venecijanski zamak, vaše ljetovanje će dobiti potpuni doživljaj kao iz bajke.

#2 Super Paradise Beach – Mikonos

Mikonos je otok prepun predivnih i očaravajućih plaža, koje su postale poznate kao pješčani raj Egejskog mora. Sve plaže na ovom otok u se mogu pohvaliti prelijepom, kristalno čistom vodom i zlatnim pijeskom koji će vas potpuno očarati i učiniti vaše ljetovanje nezaboravnim.

Osim prirodnih ljepota, plaže na Mikonosu se mogu pohvaliti i fenomenalnom organizacijom, kao i uslugom koja je uvijek na najvišem nivou. Super Paradise je plaža koja je, zapravo, veliki pješčani zaljev, koji se može pohvaliti prozirnom, tirkiznom vodom. Savršeno, je l’ da?

Ova plaža je idealna i za ronjenje, odnosno, njenu najveću ljepotu ćete upoznati upravo ako zaronite i otvorite oči prije nego što izbijete na površinu. Ljepote koje ćete vidjet će potpuno okrijepiti vaše tijelo i um.

#3 Navagio Beach – Zakintos

Navagio plaža je, definitivno, najpopularnija plaža na Zakintosu, a to je postala tako što se krijumčarski brod nasukao na obalu baš ove plaže, pre skoro 40 godina. Olupina je ostala ležati sve do današnjeg dana i postala je velika turistička atrakcija. Najveći broj razglednica sa Zakintosa su, upravo, fotografije ove plaže, ali i fotografije čuvene olupine.

Osim olupine koja krasi Navagio plažu, nju krase i predivne bijele krečnjačke litice, koje u kombinaciji s prozirnom, tirkiznom vodom, proizvode nevjerojatan mir u vama, ali i savršen setting za perfektnu sliku s ljetovanja. Kada se na sve ovo doda bijeli pijesak koji okružuje more, dobijete savršenu plažu za ljetovanje, koja spada među najljepše europske plaže.

Plivanje u ovoj vodi nije kao bilo koje drugo plivanje, jer ovdje imate osjećaj da plivate s prirodom i da ponovo stvarate konekciju s njom.

#4 Canal D’ Amour Beach – Krf

Ovo mjesto je toliko prelijepo da ćete imati osjećaj da se nalazite u nerealnom svijetu predivne prirode. Ne postoje riječi koje mogu opisati ovo mjesto, pa jedino ostaje da tamo jednom otputujete i uvjerite se svojim očima.
Bijelo kamenje, pećine, male plaže i zeleno-plava voda su samo osnovne karakteristike ovog nesvakidašnjeg mjesta. Postoji legenda koja kaže da ako plivate u uskom prolazu između stijena na ovoj plaži, pronaći ćete ljubav svog života na drugom kraju kanala.

Ako ste u potrazi za ljubavlju, nemojte zaobići ovu plažu, kako biste provjerili legendu. Čak iako niste u potrazi za ljubavlju, ova plaža će vas očarati svojim ljepotama i nesvakidašnjom prirodom i osigurati vam ljeto puno zabave.