Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Pametna tegla za cvijeće

Svijetli kada treba zaliti biljku.

Vjerojatno je svima poznato da kad biljka ili neku kućni cvijet pokaže znakove za uzbunu, odnosno da ga treba zaliti to znači da je već prekasno. Međutim, pametna tegla, odnosno posuda za cvijeće i biljke nazvana „Tulipe" mogla bi označiti kraj suhim listovima i oronulim grančicama – ova pametna 'naprava' zasvijetli kad je biljku potrebno zaliti, kad je temperatura prevelika ili kad su vlažnost i osvijetljenost izvan optimalnih granica.

Tulipe još uvijek nije dostupan u trgovinama, ali njegova kreatorica, 22-godišnja studentica Natalie King iz Callingotna u Cornwallu, vjeruje da će lako pronaći investitore. Inspiraciju za ovaj izum pronašla u svojem djedu koji ima iznimno slab vid, ali voli biljke. Htjela mu je olakšati bavljenje njima. Tulipe je inače nastao iz fakultetskog projekta mlade studentice koja se nada da će on biti koristan i početnicima kojima su biljke hobi i ljubav. Prototip je izrađivala osam mjeseci, a sadrži senzore za temperaturu, vlažnost i svjetlosni intenzitet. Ti senzori detektiraju stanje uvjeta koji su potrebni da bi biljke u zatvorenom mogle opstati.

King kaže da će tegla olakšati starijim osobama slabijeg vida i svima onima koje zanimaju biljke da budu uspješni u poslovima vezanim za njihovo održavanje. King trenutno radi pri Chanelu kao dizajnerica nakon što joj je Tulip donio diplomu industrijskog dizajna sa Sveučilišta Brunel iz Londona.

Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Posjetitelji ovogodišnjeg Floraarta imat će jedinstvenu priliku upoznati tajne Wagonga kroz nekoliko radionica posebne gošće Kang Yong-Soon.

Moj dom

Ceropegia woodii je zimzelena biljka puzajućeg rasta iz porodice Apocynaceae.

Moj dom

Stručnjaci iz Pelargonium for Europe otkrivaju koji trendovi trenutačno utječu na dizajn vrta i kako se pelargonije u to uklapaju.

Zanimljivosti

Pronađite u ovoj analizi svoj omiljeni cvijet i provjerite je li pogođena!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.