Pametni trikovi za čišćenje kupaonice

Padne vam mrak na oči kada morate očistiti kupaonicu? Uz ove savjete to ćete učiniti bez imalo muke.

Prljava zavjesa za kadu

Ove zavjese mogu biti komplicirane za čišćenje jer su velike i teške. Čišćenje kupaonske plijesni, posebice tijekom vlažnog vremena, može biti pravi izazov. No postoji rješenje koje je brzo, jednostavno i jeftino: u plastičnu kantu natočite oko 4 litre vode i pola šalice varikine. Pomoću gumenih rukavica natopite spužvu ovom mješavinom, te očistite zavjesu i plijesan. Sve isperite vodom.

Kamenac na slavinama i tuševima

Ne morate kupovati skupa sredstva za čišćenje metalnih površina. Uštedite vrijeme i novac tako što ćete napraviti pastu od jednake količine sode bikarbone i limunovog soka. Pomoću stare četkice nanesite pastu na kamencem potamnjele slavine i druge metalne dijelove. Pustite neka odstoji par minuta i zatim očistite krpom. Sjajiti će poput novih.

Mutna ogledala

Čišćenje ogledala i stakla kabine za tuširanje najmanji je problem pomoću nekoliko sastojaka koji se mogu pronaći u svakom domaćinstvu: octa, sode bikarbone i soli. Stakla pošpricajte octom i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Nakon toga, napravite pastu od jednake količine sode bikarbone i soli. Pomoću spužve je nanesite na površine. Očistite i zatim isperite.

Kupaonske naljepnice 

U obliku su cvijeća ili ribe, a mogu biti i vješalice, te sadrže industrijsko ljepilo. Umjesto da uništite pločice pokušavajući ih skinuti, slijedite ove jednostavne upute. Pažljivo pomoću noktiju ili plastične špahtlice podignite rubove naljepnica. Zatim ih pošpricajte dobrom dozom omekšivača za rublje. Pustite nekoliko sati da se tekućina upije. Ovo će oslabiti ljepilo i omogućiti da skinete naljepnice i vješalice.

Metro-portal.hr