Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Pantene revolucija u njezi kose

3 nove kolekcije s intenzivnim tretmanima za 3 različita tipa kose.

Sjetite se revolucije koju su lycra, jeans i ruž za usne izazvali u načinu na koji razmišljamo o modi i ljepoti. Sada je vrijeme za takvu revoluciju u domeni njege kose. Nakon 7 godina inovativnog istraživanja i testiranja, znanstvenici iz Pantene-a redefinirali su tipove kose i na temelju tih saznanja prilagodili sastojke i formule svojih proizvoda pojedinim tipovima kose. Sada su proizvodi Pantene okupljeni u 3 nove kolekcije, koje zajedno s intenzivnim tretmanima ispunjavaju različite potrebe 3 različita tipa kose. Zajedno s novim proizvodima, Pantene predstavlja i novu ambasadoricu – to je slavna Liv Tyler.

Već više od 60 godina stručnjaci koje okuplja Pantene razvijaju nove tehnologije i formule proizvoda koji ženama omogućuju da prate najnovije trendove iz svijeta ljepote, izlazeći pritom ususret sve složenijim potrebama njihove kose, koja je – u usporedbi s ranijim vremenima – sada izložena sve većoj količini štetnih čimbenika kao što su zagađenje, klimatizacija i intenzivno oblikovanje. Zato su pri očuvanju sjaja i zdravog izgleda kose sve važniji proizvodi kojima je njegujemo.

Što žene žele?

Prema istraživanju koje je proveo Pantene, 95% žena nije zadovoljno onim što im pruža njihova svakodnevna njega kose, a do toga dolazi jer su proizvodi klasificirani ili prema tipu kose ili prema krajnjem učinku koji se želi postići. Zato ne čudi što bi 85% žena htjelo koristiti proizvode koji povezuju te dvije opcije, donoseći bolje rezultate.Imajući sve to na umu, Pantene je odlučio promijeniti stvari. Zahvaljujući novim tehnologijama njegovi su znanstvenici ponovno detaljno ispitali strukture vlasi te na temelju tih saznanja redefinirali glavne tipove kose i potom razvili formule koje su posebno prilagođene kako bi donijele optimalne rezultate za pojedini tip kose.

Revolucionarna istraživanja

Znanstvena istraživanja i otkrića oduvijek su bila temelj inovacija koje provodi Pantene. Iako se do većine tih otkrića dolazilo alatima i tehnikama koji se koriste za istraživanje kose, u zadnjih nekoliko godina Panteneovi su se znanstvenici okrenuli i drugim područjima. Kako bi prilagodili rješenja za različite potrebe različitih tipova kose, analizirali su fizička i kemijska svojstva kose.Kako bi bolje razumjeli strukturu različitih tipova kose, znanstvenici su isprobali alate i tehnologije koje se koriste u istraživanju svemira (koji NASA koristi za istraživanje površine Marsa) i za medicinska istraživanja (kojima se mjeri gustoća kostiju).

"Informacije koje smo dobili koristeći AFM pomogle su nam da shvatimo kako različita vlakna reagiraju na različite sastojke, dok nam je Micro-CT pomogla da bolje upoznamo trodimenzionalnu strukturu kose", objašnjava dr. Steve Shiel, znanstveni direktor odjela P&G Beauty & Grooming.Osim toga, tijekom razvoja proizvoda, Panteneovi su znanstvenici testirali 600 prototipova i proanalizirali oko 1 milijun kombinacija sastojaka, koristeći i Nobelom nagrađenu tehniku zvanu Discrete Choice Modeling kako bi bolje shvatili na koji način kupci donose odluke.

Pri osmišljavanju novih proizvoda znanstvenici su koristili 14 novih sastojaka koje Pantene nikada prije nije koristio. Štoviše, nove su proizvode testirali u ekstremnim klimatskim uvjetima kako bi bili sigurni da će izdržati najzahtjevnije testove te donijeti dugotrajne rezultate.3 inovativne linije proizvoda s posebnim tretmanima

Nakon više od 7 godina istraživanja identificirana su tri različita tipa kose koji se razlikuju po svojoj fizičkoj (tanka, normalna do gusta kosa) i kemijskoj strukturi (bojana kosa). Studije su pokazale da zbog svoje strukture svaki tip kose ima različit tip potreba i stoga zahtijeva prilagođene formule s različitim razinama sastojaka koji pomažu da se ključni sastojci bolje zadrže na površini kose.

Pokazalo se da tanja kosa, zbog svoje manje površine i paralelne strukture ne može tako dobro primiti aktivne sastojke njegujućih formula, što njegu takvog tipa kose čini složenijom. Štoviše, takav tip kose ima 50% manje bjelančevina od normalne do guste kose, pa lakše gubi volumen. Zato je za ovakav tip kose izuzetno važno temeljito pranje kose.S druge strane, kod normalne do guste kose vlasi stoje jedna blizu druge, a ponekad se i preklapaju, pa im zato treba manje pomoći da privuku njegujuće sastojke, nego kod tanke kose. Ovaj tip kose je krući i nije tako fleksibilan, a ponekad je i grub i suh. Osim toga, lako hvata statički elektricitet i zato mu je potrebna intenzivna zaštita.

Struktura obojene kose je kemijski promijenjena. Jedna od posljedica trajne boje je uklanjanje zaštitnog sloja vlasi, pa se onda i njegujući sastojci teže zadržavaju. Obojena kosa brže upija vodu i zato je podložnija oštećenjima.Kako bi odgovorili na potrebe svakog pojedinog tipa kose, Panteneovi su stručnjaci razvili nove posebno prilagođene kolekcije: za tanku, za normalnu do gustu te za obojenu kosu. Svaka od Panteneovih kolekcija za svakodnevnu njegu, osim šampona i balzama, također uključuje niz dodatnih tretmana, prilagođenih različitim potrebama svakog tipa kose.

Proizvodi za intenzivno obnavljanje trebaju se koristiti redovito kako bi kosa bila otpornija na oštećenja uzrokovana oblikovanjem. Studije pokazuju da kompletna njega kose u 4 koraka – pranje kose, njega balzamom, obnavljanje i zaštita kose – čine kosu vidljivo zdravom i snažnom.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Kada je riječ o ljepoti kose, tijela i kože, L'Erbolario nudi širok spektar proizvoda koji će vam pomoći da postignete besprijekoran izgled.

Savjeti i preporuke

Nova linija Molecular Bond Repair je predstavljena i u Hrvatskoj i od sada je dostupna u svim drogerijskim lancima.

Seks i osjećaji

Seksi žena je samouvjerenija, odlučna te lakše dolazi to postavljenih ciljeva.

Beauty report

Kosa može biti naš najveći adut, ali i najveći izazov.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.