Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Par trikova za čistu i blistavu pećnicu

Ako pri čišćenju ne želite koristiti agresivne proizvode prepune raznoraznih kemikalija, potrebno je poslužiti se s nekoliko malih trikova.

Vrijeme je za odstranjivanje mrlja iz  pećnice. Ako pri čišćenju ne želite koristiti agresivne proizvode prepune raznoraznih kemikalija, potrebno je poslužiti se s nekoliko malih trikova.

Parno rješenje

Jednostavno čišćenje pećnice je moguće uz pomoć vode. Napunite rernu s vodom te upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Para će očistiti masnoću koju kasnije samo ‘pokupite’ krpom. Manje prljavštine možete ukloniti tako da pošpricate pećnicu s vodom te ju na nekoliko minuta upalite.

Sol i limun

Čišćenje i dezinfekcija bez kemikalija moguća je uz kombinaciju soli i limuna. Limun narežite na kolutove te ih zajedno sa soli stavite u rernu s vodom. Uključite pećnicu i pričekajte da voda ispari. Na taj način ste bez kemikalija dezinfincirali prostor u kojem pečete hranu.

Soda bikarbona i ocat

Za čišćenje jače zapečenih masnoća unutar pećnice isprobajte sodu bikarbonu. Pomiješajte ju s vodom i premažite pećnicu te ostavite da odstoji nekoliko sati. Nakon toga pošpricajte s bijelim alkoholnim octom i ostavite da djeluje još neko vrijeme. Kasnije sve dobro operite s mokrom krpom.

Nakon svakog čišćenja ostavite pećnicu nekoliko minuta otvorenom, kako bi isparili svi eventualni mirisi. Kad ste se već potrudili oko čišćenja, pokušajte ju održati tako urednom. Osim što je najbolje nakon svakog pečenja prebrisati pećnicu, mrljama doskočite tako da stavite aluminijsku foliju na dno. Kad se folija zaprlja, samo ju zamijenite s drugom. Pećnica će vam tako duže ostati čista.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Savjeti stručnjaka

Koliko puta smo čuli da priroda liječi? „Neka ti hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana“, Hipokrat.

Duh i tijelo

Osim 12 čistih eteričnih ulja, u svojem asortimanu nudi dvije mješavine 100%-tnih čistih eteričnih ulja koje su spremne za korištenje u difuzorima.

Gastronomija

Slasan i lagan ljetni kolač nadopunjen plavim bobicama.

Savjeti stručnjaka

Savršen spoj cikle, jabuke, đumbira, limuna, komorača, probranog ljekovitog bilja u pomno osmišljenim omjerima i prema posebnom redoslijedu, jedinstven su spoj koji vodi prema dobrom zdravlju i...

Advertisement