Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Pas – čuvar bebine sobe

S novim zadatkom ljubimac će se osjećati manje zapostavljeno nakon rođenja djeteta.

Naime, gubitak pažnje koju je ljubimac prije uživao mogu promijeniti njegovo ponašanje. Tipične promjene ponašanja su ljutnja, odbijanje hrane, obavljanje nužde po stanu i drugi načini izražavanja nezadovoljstva.

Kao prvi korak možete zamijeniti obična vrata djetetove sobe mrežastim ili ih jednostavno ostavljajte otvorena dok presvlačite svoju bebu. Na taj način, pas će znati što se događa, neće se osjećati nevažno i zanemareno, a istovremeno će imati uvid u sve što se zbiva.

Dok je beba mala, psu ne dopuštajte ulazak u sobu, već mu dajte zadatak da bude ispred i ”čuva sobu”. Uz takvu ulogu, neće imati osjećaj da je djetetova soba zabranjena zona.

Dijete i psa treba postupno upoznavati, zato uz oprez dopustite psu neka pomiriši bebu, poliže po ruci. Ako je bio dobar, što često ovisi o tome kako ste ga odgojili, nagradite ga.

Bezbolno mijenjanje navika psa

Ono što morate napraviti – koliko god vam bilo žao – jest polako odvikavanje ljubimca od spavanja u Vašem krevetu, jer će ubuduće s Vama često spavati bebica.

Odvikavanje ljubimcu ne smije biti šok, s obzirom da mu neće biti posve jasno što se događa. Probajte ga animirati s novom košarom, lijepim jastučićem ili nekom nagradom.

Dnevni rituali na koje je naučio, moraju ostati isti. To znači, ako ste ga uvijek vi vodili u šetnju i li davali jesti, probajte to raditi i sad. Njemu će biti najvažnije da budete nježni. Ako vam to ne bude komplicirano, probajte uvesti zajedničke šetnje.

Poklon za bebu i ljubimca

Ako uredno vodite računa o zdravlju svog ljubimca, a to podrazumijeva redovita cijepljenja i čišćenja od parazita, opasnosti za bebe nema. Obratite pažnju na dlake po stanu i češće usisavajte.

No, bez obzira što mu vjerujete, nikada ne ostavljajte bebu i ljubimca same. Ne možete biti sigurni što se može dogoditi, čak i u bezazlenoj igri, posve slučajno.

Kad dolazite izvana, ako djetetu donosite novu igračkicu ili slatkiš, morate donijeti nešto i ljubimcu, pogotovo psu, koji jasno osjeća kad je zapostavljen. S nekom sitnicom poput kosti, slatkiša ili igračke za pse, razveselit ćete svog ljubimca i dati mu osjećaj da je i dalje važan član obitelji.

Kad beba bude starija, pas će biti igračka i prijatelj. Isto kao što ste psa odgajali da bude nježan i pažljiv s bebom, sada morate tome učiti i svoje dijete. Ako ga od malih nogu naučite kako tretirati životinje, vaše će dijete odrasti u čovjeka koji ih se neće bojati i koji će životinje poštivati i voljeti i imati osjećaj odgovornosti u životu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trudnoća

Najbolja od svega, brza dostava iznenadit će novu mamu i dostaviti poklon na kućnu adresu...

Duh i tijelo

Zdrava i vitalna trudnoća je ključ za zdravu majku koja ima snage i energije za porod i potrebe svoje nove bebe

Zanimljivosti

Baby Lavandon cipelice ručno su rađene od prirodnih materijala vrhunske kvalitete kao što su pamuk, koža i nebuk.

Kućni ljubimci

Ni jedna životinja nije uspjela osvojiti čovjekovo srce na način kako je to uspio pas.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.