Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zdravstveni karton

PBZ Card uručio donaciju OB Dubrovnik

Za djecu je prikupljeno 149.493,78 kuna.

Predstavnici Privredne banke Zagreb i PBZ Carda uručili donaciju Općoj bolnici Dubrovnik u iznosu od 149.493,78 kuna za kupnju raznih medicinskih uređaja kao što su UZV sonda za veliku djecu, „Billy blanket“ lampa, „Neo puff“ aparat te monitor vitalnih funkcija za djecu. Spomenuti uređaji namijenjeni su Pedijatriji OB Dubrovnik.

Donacija je dio projekta „Činim dobro svaki dan“ i American Express kartice sa srcem putem koje PBZ Card, kartična tvrtka u vlasništvu PBZ-a, pomaže projekt Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“.

Svečanom uručenju donacije, koje se održalo danas, 16. lipnja, prisustvovali su brojni uzvanici među kojima gradonačelnik Dubrovnika gosp. Andro Vlahušić, predsjednik Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije gosp. Ivan Prce, ravnatelj OB Dubrovnik gosp. Branko Bazdan; predsjednica Nadzornog odbora PBZ Carda gđa Nina Oberiter-Gluhak, član Uprave PBZ-a gosp. Mario Henjak te brojni drugi.

„Zahvaljujemo PBZ Cardu koji nam je svojom velikodušnom donacijom omogućio nabavku suvremenih te vrlo vrijednih medicinskih uređaja za praćenje, nadzor i liječenje djece s mogućim neurorizicima, i to od samog njihovog rođenja", istaknula je voditeljica Dječjeg odjela OB Dubrovnik mr. sc. Marija Radonić, dr. med., specijalist pedijatrije.„PBZ Card, kao vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj, aktivan je i odgovoran član zajednice u kojoj živimo i radimo, a dokaz naše društvene odgovornosti su i naši brojni donacijskih i sponzorski projekti. Jedan od istaknutih projekata na tom području je i ovaj projekt  – „Činim dobro svaki dan“ i American Express kartica sa srcem, putem koje pomažemo projekt "Praćenje djece s neurorizicima“. Drago nam je da smo danas putem ove naše kartice pomogli i Općoj bolnici Dubrovnik, njezinim najmlađim pacijentima te se nadamo da će ova donacija i uređaji čiju je kupnju omogućila pružiti kvalitetniju zdravstvenu skrb i liječenje djece s neurorizicima iz Dubrovnika i cijele Dubrovačko-neretvanske županije“, istaknula je Nina Oberiter-Gluhak, predsjednica Nadzornog odbora PBZ Carda, prilikom uručenja donacije OB Dubrovnik.

American Express kartica sa srcem

PBZ Card, vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj, American Express karticu sa srcem tržištu je predstavila sredinom 2008. godine. Ova kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice.

Tako American Express kartica sa srcem, uz brojne financijske pogodnosti, ima i humanitarni karakter. Za svaku kupnju kod koje je pri plaćanju korištena American Express kartica sa srcem PBZ Card donira 35 lipa u korist projekta Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“, pri čemu trošak kupnje za korisnika ostaje isti. Projekt „Praćenja djece s neurorizicima“ – djece s rizikom za rano oštećenje mozga pokrenulo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske 2007. godine. Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju.

Sudjelovanjem u ovom projektu PBZ Card donira sredstava prikupljena putem American  Express kartice sa srcem bolnicama diljem Hrvatske, a koje su uključene u spomenuti projekt Ministarstva, za kupnju raznih medicinskih uređaja. Do kraja svibnja ovog godine putem svog projekta „Činim dobro svaki dan“ i American Express kartice sa srcem PBZ Card je prikupio više od 800.000 kuna. Do sada je tvrtka ukupno donirala oko 700.000 kuna čime su kupljeni razni medicinski uređaji za čak devet bolnica diljem Hrvatske: od Specijalne bolnice Goljak u Zagrebu, Opće bolnice Vukovar, Opće bolnice Ogulin, Županijske bolnice Čakovec, Opće bolnice Zabok, Kliničkog bolničkog centra Split, Opće bolnice Karlovac do Kliničkog bolničkog centra Rijeka i Opće bolnice Dubrovnik.

Aktualne informacije o American Express kartici sa srcem i pomaganju projektu „Praćenja djece s neurorizicima“ nalaze se i na adresi:  www.americanexpress.hr/karticasasrcem.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Ovih je blagdana iz Terma Tuhelj u bolnicu Bistra stigla donacija od osam tisuća kuna

Financije

Pravne i fizičke osobe obveznici poreza na dobit mogu utvrditi porezno priznate rashode do iznosa 2% prihoda ostvarenog u prethodnoj godini za dana darovanja...

Događanja

Dan žena jeste dan u kojem slavimo snagu i hrabrost žena, a u Avonu na svojstven način, već tradicionalno, ovaj trenutak želimo posvetiti ženama...

Događanja

Cijeli svijet saznat će dugogodišnju, veliku i dobro čuvanu tajnu Djeda Mraza!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.