Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Pedikura na američki

Umorna stopala naša suradnica olakšala je u ekskluzivnom washingtonskom spa salonu.

Kad vam je svega dosta i ne možete od umora stajati na nogama to sigurno znači samo jedno: Vrijeme je za pedikuru! Bilo da ste cijeli dan šopingirali, cijelu noć tulumarili ili samo radili svakodnevne poslove, noge i stopala su prvi koji nastradaju.

Prije par dana odlučila sam otići na pedikuru, ali ne bilo kakvu nego u ekskluzivni Elizabeth Arden Red Door Spa. Najprije sam ih nazvala da se predbilježim, ali da bi se uopće mogla predbilježiti ljubazna gospođa tražila me broj kreditne kartice. Ups! Ja nemam kreditnu karticu. I ne želim je imati!

“Žao mi je gospođo, ali ne mogu vam zakazati termin bez kreditne kartice”, kaže mi. “Molim?! Hoćete reći da ja ne postojim, jer nemam kreditnu karticu?!", pobunila sam se. Zamolila me je da pričekam trenutak kako bi pitala menadžera koji je rekao da će ovaj puta napraviti iznimku.

Dobrodošlica uz krastavce

Kad sam u dogovoreni termin stigla u taj veliki i minimalistički uređeni salon najprije su me ponudili vodom s krastavcima i ledom. Ma tko bi tome odolio…

Draga gđa. Xang koja slabije govori engleski, ali je majstor za pedikuru odvela me do fotelje gdje je slijedeća dva sata bila mjesto moga raja. Udobno me smjestila i oko vrata mi stavila vrući masažer omotan ručnikom. Uronila sam stopala u malu kadu za noge i osjetila unutra nekakve kuglice za masažu. Sto posto sam sigurna da su to zapravo staklene špekule s kakvima se igrao moj mlađi brat. Poslije mi je lijepo uredila stopala i napravila peeling sa šećerom i kremom kakav sam ja sebi odlučila napraviti kod kuće.

Nakon toga, uslijedilo je umatanje stopala i potkoljenice u vruće ručnike, super stvar. Ni jednom se tijekom tretmana nije služila britvicom ili nečim sličnim, toga ovdje nema jer, kažu, nije higijenski i opasno je. Nalakirala mi je nokte i sve skupa namazala hranjivim uljem. S obzirom sam popila svoju vodu i pojela krastavce, upitala me želim li još nešto.

Nakon krastavaca htjela sam probati nešto drugo pa sam je pitala što još imaju. Ona se nasmijala i kratko rekla “Yes” i otišla. Ostala sam tako nauljena u iščekivanju tajanstvenog pića. Uskoro se vratila s crvenkastim hladnim sokom, upitala sam je što je to, a ona se osmjehnula i rekla “Yes”. Odustala sam od daljnjeg ispitivanja, ali piće je bilo super.

Trostruko skuplje nego u Hrvatskoj

Xang mi je preko prstiju stavila neke male plastične vrećice i zavezala ih mašnicom po sredini stopala. Uzela je moje čarape i obukla mi ih preko tih vrećica. Gledala sam je u čudu, ali samo kratko, pa to je super ideja da mi se svježi lak na noktima ne zalijepi za čarape te da mi ne upiju sva ulja i kreme zbog kojih sam ležala dva  sata. Pametna je ta Xang. Svašta sam ja od nje naučila, a vi od mene.

Prilikom plaćanja dobila sam i jako fine čokoladice tako da mi bude lakše kad vidim račun. A što da vam kažem nego da me ovo iskustvo koštalo tri puta više nego što bi u prosjeku u Zagrebu. I posebna napojnica za Xang. Nema veze, to vam je Amerika…

Na kraju – otkrit ću vam tajnu. Prije nego što sam došla u Ameriku napravila sam popis stvari koje sam htjela ovdje doživjeti, spa je bila jedna od njih, a ostale će tek doći na red.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Hranjiva obnova kose izložene suncu, soli, pjesku i kloru.

Duh i tijelo

Žene poslije četrdesete… Tko su one?

Zanimljivosti

Jedna od takvih je i „Mala sirena“, bajkovita priča uz koju su odrastale, smijale se i plakale brojne generacije.

Darivanje

One se smiju, govore, zavode, ljube… a pravim ružem možeš svojim usnama dati dodatnu dimenziju i energiju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.