Petar Dundov i prijatelji

Druga večer novog elektronskog programa Petar Dundov i prijatelji koja će se održati u zagrebačkom klubu Sirup 23. listopada ima dvostruke razloge za slavlje. Jedan je rođendan rezidenta programa Petra Dundova, zagrebačkog techno DJ i producenta, a drugi – promocija novog singla "Distant Shores" koji 1. studenog „izlazi“ na etiketi Music Man Records.

Petrov rođendanski party uveličat će dvoje prijatelja – Zero i Zoran Relić. Oboje su perspektivni DJ-i mlađe generacije, koji su se, pored zamijećene DJ karijere, već sada nametnuli kao producenti elektronske glazbe za koje će se u budućnosti svakako još čuti.

Zero (Bondage, Zagreb)

Jan Kinčl aka Zero zanimanje prema technu kao žanru elektronske glazbe pokazuje već s 14 godina, kada se po prvi puta upoznaje s clubbingom u Zagrebu. Počevši kupovati ploče, Jan svoj prvi gig dobiva već sljedeće godine, u klubu Crossroad u Malinskoj, sa samo 15 godina. Kao strastveni kolektor ploča različitih glazbenih žanrova, Jan rano pokazuje „istraživački“ poriv kada je u pitanju glazba. Upravo zato, ne voli da ga se etiketira isključivo kao techno DJ-a, jer kako u svojim setovima, tako i kasnije u glazbenoj produkciji, a i načinu na koji vodi vlastiti izdavačku kuću Bondage, Jan dokazuje da voli istraživati različite pravce elektronske glazbe. 2003. godine Jan postaje stalni rezident kluba Boogaloo (u to vrijeme jedan od dva najveća zagrebačka kluba), što svakako smatra odskočnom daskom u svojoj karijeri.

Nakon toga uslijedili su brojni nastupi u raznim klubovima što u Hrvatskoj, što diljem regije. Tijekom 2005. godine svoj live nastup proširuje vlastitom glazbenom produkcijom, što je svakako potencirano pohađanjem SAE instituta u Ljubljani. Dvije godine kasnije, Jan osniva vlastitu izdavačku kuću – Bondage, kroz koju izdaje vlastitu glazbu ali i radove ostalih glazbenika koji odgovaraju profilu ove etikete (Cortechs, Marko Nastić, Kibz, Dfndr, Shell, Aneuria, MarkUs, Shuma, Dektend, Davor Tosović). Atonal je nova etiketa koju pokreće 2010. u suradnji s Darkom Tumbasom aka Dfndr iz Subotice.

Zoran Relić (Freefloating Music, Zagreb)

Zoran se počinje ozbiljno baviti glazbom 2007. kada shvaća da se tehnologija toliko razvila da pod njezinom prismotrom produkciju može stvarati i "kod kuće". Pod stalnom znatiželjom na raznim clubbing eventima u Zagrebu od 1998. do danas stalno traži punktove inovativnosti kroz koje prihvaća zvukova kao rezultat usmjeravanja emocija, ponekad s njima u vezi, ponekad u svađi. U 2010. povezuje se s glazbenim kolektivom Freefloating Music gdje nalazi istomišljenike vrlo otvorenih pogleda na elektroničku glazbu od kojih dobiva dodatni motiv i podršku u svakom pogledu. Pod takvim smjernicama izdaje nekoliko netlabel releaseova koji su bili od značaja za publiku koja je u njima pronašla nešto drugačije od mainstream smjerova.

Izdaje jedan singl na prvoj Freefloating kompilaciji sa renomiranim imenima kao što su Jolka, Davor, Brighton, Examine i Andlar. Isto tako izlazi njegov najnoviji album „Emblazed Shades“ za Load And Clear netlabel iz Belgije koji je sukus njegovog zadnjeg stvaralaštva koje je bazirano na ambientalnoj, deep i underground tematici. Zoran počinje svirati po klubovima od 2009. kada je pozvan na večer Kinetic netlabela u K4, svirao je na Moving eventu u Novom Marofu, Ekstraktu z bregov te poznatijim zagrebačkim klubovima kao što su Masters i Londoner.

"Distant Shores“ – novi singl Petra Dundova

Nakon svjetskog uspjeha s albumom Escapements iz 2008., čiji singl "Oasis" dan danas ne silazi s playlista mnogih svjetskih velikana elektronske glazbe (Sven Väth ga posebno često pušta u svojim setovima), Petar Dundov napokon izdaje novi singl koji će 1. studenog osvanuti na renomiranoj etiketi Music Man Records. "Distant Shores" je 12-minutno putovanje u glazbenu viziju Petra Dundova, koja je prepoznatljivo kompleksna i sanjarski melodična, a istovremeno savršeno sredstvo za DJ-e koji žele svoju publiku odvesti na prekrasno nezaboravnu avanturu.

Iako izlazi početkom studenog, "Distant Shores“ je već sada odlično prihvaćen kod mnogih poznatih svjetskih techno DJ-a, pa se tako nalazi na vrhu chartova i playlista DJ-a kao što su Sven Väth, Francois Kervorkian, Hell, Laurent Garnier, Gregor Tresher, Agoria, a povratne informacije ostalih DJ-a koji su preslušali "pre-realease" izdanje govore da je riječ o još jednom evergreenu iz produkcije Petra Dundova.

Interes publike za ovim singlom potaknuo je upravo Sven Väth, koji je "Distant Shores“ uvrstio u svoje setove u posljednjih mjesec dana . A Pete Tong ga je ovaj tjedan uvrstio u opće poznati i popularni Essential Mix na BBC Radio 1.

Francois Kervorkian: Really great!!Will definitely be playing this… Has a bit of something like Pink Floyd that I really like.
Adam Beyer: BIG! Full support.
Len Faki: An epic – Mr. Dundov did it again!
Ame: Like it! Thanks.
Karotte: Wow!!! Perfect for the morning hours!!! Love it.
Hell: Great massive monster track
Gregor Tresher: Wow! Absolutely stunning. I am a fan. nr 1 in my chart ( (http://www.residentadvisor.net/dj/gregortresher/top10?chart=45951)
Deetron: HYMN!
Agoria: On my next top ten, merci! J'adore vraiment
Marc Romboy: Huge fan of Petar, still playing "Oasis" from time to time! However this piece is a master piece again! Will play at my radioshow and also with pleasure at my shows, thanx!
Joel Mull: Amazing again. A love story. Full support.
Laurent Garnier: Got this , love this !!
Sebsatian Mullaert (aka Minilogue): Love it! Will play !
Heiko Laux: An epic analog monster. Dig it.
Dominik Eulberg: Fantastic! Very melodic and deep, love it!!!
Vince Watson: Great track for ending a festival set when the sun is going down.. Lush.
Gabriel Ananda: Wow, what an Epos. Really great track!!
Ison / Actor One: Great tune will play !
Marco Bailey: Perfect work !!
Philip Sherburne (Resident Advisor, The Wire): Great to hear something new from Mr. Dundov… Wonderful stuff, a real trip…
Pierre (Fuse club, Lessizmore): Nice !
Angel Molina: Fantastic. A true trip. Quality music.
Estroe: Wow, what a trip this track, quality stuff from Petar. will definetaly try it out in my sets the coming time. Thanks!

Cijena upada je 30 kn prije i 40 kn poslije ponoći, a svi koji u klubu budu između 23h i 01h tijekom piće mogu kupiti s 50% popusta!


OSVOJI UPAD


Klub Sirup
i She.hr vode dvoje čitatelja na novi klupski program pod nazivom Petar Dundov i prijatelji, ove subote, 23. listopada 2010.

Kako biste se našli na popisu, potrebno je da nam na mail [email protected] pošaljete mail s naslovom DUNDOV2, te navedete sljedeće podatke:
– ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela, te odgovor na pitanje:

Kako se zovi novi singl Petra Dundova?

Vaše prijave primamo do 22. listopada, nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika.

Sretno. 🙂
Vaš She.hr
Dragi naši,
dobitnici upada su: Marija Ptiček i Hrvoje Lasić.Čestitamo!
Informacije o upadima primiti će na mail.
Vaš She.hr

Petar Dundov i prijatelji

Zagrebački klub Sirup ove subote, 11. rujna, predstavlja novi klupski program na svom repertoaru, s djelovanjem na mjesečnoj bazi. Nova klupska večer "Petar Dundov i prijatelji" već svojim nazivom sugerira koncept programa čiji je rezident Petar Dundov, zagrebački DJ i producent čije ime i rad cijene velikani svjetske techno scene, kao što su Sven Väth, Francois K, Laurent Garnier, Adam Beyer, Josh Wink, Hernan Cattaneo, John Digweed, Brendan Moeller i Danny Tenaglia

Nakon 15 godina karijere u svijetu elektronske glazbe, 50-ak izdanja na mnogim svjetskim labelovima (od kojih svakako treba spomenuti legendarni belgijski Music Man, s kojim kontinuirano surađuje), i brojnih nastupa u najprestižnijim svjetskim techno "institucijama" (I Love Techno, EXIT, Awakenings, Wire, Berghain, Womb, Air, Fuse, Space…) za Petra se slobodno može reći da je jedan od najvećih autoriteta domaće techno scene, koji veliki rispekt uživa i van granica Hrvatske.

Promovirajući tijekom čitave svoje karijere techno kao elektronski glazbeni žanr koji pomiče granice, ne samo kroz vlastitu produkciju, već i kao uspješan organizator elektronskih evenata (Perfection, Mozaik), Petar ovaj put želi svojim fanovima pokloniti večer koja će prije svega biti ugodno, toplo i prijateljsko druženje. A istovremeno i predstavljanje domaćih i stranih DJ-a koji su svojim radom utjecali na scenu, a svojim karakternim kvalitetama i na Petra kao osobu.

"Petar Dundov i prijatelji" uz samo dva sastojka – glazba i prijatelji, prezentira jednostavan recept za odličnu zabavu.

Na premijerno izdanje nove klupske večeri Petar je pozvao dva dugogodišnja prijatelja koji će svojim osebujnim pristupom glazbi definitivno svima osigurati zanimljivu avanturu na plesnom podiju.Seraphim Codex
(Euphoria, Bjelovar)

Robert Imbrišić
glazbom se bavi već 13 godina a njegov glazbeni izričaj je elektronska dance glazba tj. fuzija raznih stilova (progressive, tech-house, electro…). DJ-ingom se aktivno počeo baviti 1998. godine kada je pokrenuo projekt Euphoria koji je do danas promovirao preko 70 kvalitetnih eventova, s gostima kao što su Toni Rios, Circulation, Petar Dundov, Asad Rizvi i mnogi drugi. Robert je i rezident eminentnog hrvatskog party projekta Perfection od 2001. godine, od kada i traje prijateljstvo s Petrom.

Novell
(Ekstrakt, Zagreb)

Danijel Dravinac
a.k.a. Novell poznat je kao pristojan zagrebački dečko, a ruku pod ruku s njegovim savršenim manirama ide i istančani glazbeni ukus. Za elektronsku glazbu počeo se interesirati vrlo mlad, skupljajući iskustva u nebrojenim klubovima, formirajući svoj glazbeni stil koji se nikada nije ograničavao na samo jedan žanr. Kao DJ oslanja se na vlastitu intuiciju kod selekcije glazbe, i na taj način odvodi publiku na zanimljiv put od suvremenih minimalističkih zvukova sve do klimaksa uz eksplozivni techno ritam. Od ovog dugogodišnjeg Petrovog prijatelja dame iz prvog reda mogu očekivati 'kisdihand'.

Za kompletan audio-vizualni doživljaj, Petar u goste dovodi mladu VJ ekipu iz Varaždina – FnF5, koji će svojim vizualnim projekcijama obogatiti prostor kluba.

Cijena ulaznice je 30 kuna prije i 40 kn poslije ponoći, a za sve posjetitelje koji se u klubu nađu od 23h do 01h klub Sirup je osigurao "happy hours" tijekom kojeg su sve cijene pića snižene za 50%!

OSVOJI UPAD

Klub Sirup i She.hr vode dvoje čitatelja na novi klupski program pod nazivom Petar Dundov i prijatelji, ove subote, 11. rujna 2010.

Kako biste se našli na popisu, potrebno je da nam na mail [email protected] pošaljete mail s naslovom DUNDOV, te navedete sljedeće podatke:
– ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela, te odgovor na pitanje:

Za koji prestižni belgijski label izdaje Petar Dundov?

Vaše prijave primamo do 10. rujna, nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika.

Sretno. 🙂
Vaš She.hr

Dragi naši,
dva upada na program Dundov i prijatelji osvojila je Maja Puceković. Čestitamo!
Informaciju o ulaznicama primiti će na mail.
Vaš She.hr