Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Pff, to Valentinovo…

Dan zaljubljenih trebalo bi ukinuti, barem što se mene tiče.

Ne volim Valentinovo. Ne, nisam samac, nisam stradalnik ljubavi, ne živim u celibatu. U vezi sam, zasad sretnoj. Ništa mi ne fali. Ali ne volim ga. I premda ću dragoj kupiti neku sitnicu, dan zaljubljenih bit će mi posve običan dan. Nastojat ću ne raditi "ono što svi rade": neću je odvesti na večeru, neću je odvesti u kino, neću joj donijeti čokoladno srce ili seksi donje rublje.

Na večeru ćemo otići kad mi budemo htjeli, a ne zato što je red. Kino će nas vidjeti kad na programu bude dobar film, a ne kad svi pohrle u njega. Čokoladom ću je radije namazati i polizati, a seksi mi je i u ribarskoj mreži, kako ne bi bila u bilo kojem rublju? Muškarci ionako to kupuju sebi, a ne ženama i djevojkama. No meni takav poticaj ne treba, erotičan mi je svaki njezin pogled. I popalim se čim pomislim na nju, kako onda ne bih kad je grlim golu?

Ali velim, neku će sitnicu dobiti, žene vole male znakove pažnje, čak i kad viču da im ne trebaju. Ne moram razumjeti zašto je tako, dovoljno je da znam da jest tako. I čak da dijele moje mišljenje o Valentinovu, razveselit će ih darak u šarenom papiru.

A ja ću rogoboriti protiv komercijalizacije najljepšeg ljudskog osjećaja, ponavljat ću da zaljubljenima svaki dan treba biti Valentinovo, a ne jednom godišnje, stalno ću joj pokazivati da mi je do nje stalo i da je poštujem. U to ime, preživjet ću i taj ponedjeljak kada se zapravo sve u što vjerujem negira i obezvređuje. Jer se svodi na materijalno, na primijetiti i biti primijećen, na nekakvu "normalnost". A ja "normalnost" ne podnosim, previše me podsjeća na uske ulice i uske glave, previše mi vuče na konformizam i uniformiranost. Pokažite mi normalnoga – i ja ću ga izliječiti, rekao je jednom Jung. Ne treba mi to. Otvorena sam uma, ili barem to pokušavam biti. Isto kao što pokušavam izbjeći moguće nesporazume i probleme. Mudri ljudi ne svađaju se sa svojim curama, radije naprave kompromis. Recimo: "Evo ti cvijeće i parfem ako te to veseli i ako misliš da je romantično. Ali zašto ti večeru ne bih donio u krevet?"

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks i osjećaji

Osobe koje imaju stresan život ponekad dožive da se njihovi svakodnevni problemi preliju u krevet i unište seksualnu želju.

Seks i osjećaji

Znate li išta o swinganju, osim što imate najvjerojatnije pretpostavku da je to zamjena za varanje?

Zanimljivosti

Izgradnja pouzdanih, jakih i, što je najvažnije, dugotrajnih odnosa nije lak zadatak.

Zanimljivosti

Ako vam je potrebna inspiracija za prvi (ili nevažno koji po redu) spoj s omiljenom osobom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.