Piling za kožu spravljen u svega nekoliko minuta

Piling tijela poželjno je napraviti jednom u tjedan dana kako bi dubinski očistili kožu, skinuli sve prljavštine i stanice mrtve kože. Nakon pilinga koža je hidrirana, glatka i sjajna.

Mnoge beauty kompanije u svom asortimanu imaju i body scrub-ove. Odličan body scrub, odnosno piling možete napraviti i kod kuće. Vjerujte, homemade pilingom postići čete isti učinak, ali biti čete sigurni kako znate koji od sastojaka su u njemu.

Sve što će vam biti potrebno kako bi napravili homemade verziju pilinga vjerojatno već imate u kući. Sastojci pilinga jesu: šećer, med, limun, maslinovo ulje.

Kako napraviti homemade piling?

U kutiju s poklopcem koja može biti, na primjer, kutija od potrošene kreme ili neka staklenka, stavite 200 grama šećera. U šećer dodajte žlicu meda, četiri žlice maslinovog ulja i sok od pola iscijeđenog limuna. Sve dobro promiješajte i dobit ćete homemade piling. U slučaju da vam je smjesa presuha dodajte još maslinovog ulja.

Ako kožu izlažete suncu, u homemade piling, nemojte staviti sok od limuna jer on može uzrokovati pigmentacijske mrlje na koži. Također, ako je vaša koža vrlo osjetljiva, šećer možete zamijeniti sa soli, jer su zrnca soli puno manja pa su samim time i manje gruba za vašu kožu.