Pilingom od kave protiv celulita

Mnogi miris kave opisuju kao idealan početak dana. No osim gastronomskih povlastica koje nam pruža ovo crno zrno, kavu mnogi koriste i u svrhu očuvanja ljepote.

Jedan od najčešćih uzročnika nezadovoljstva žena je celulit koji izaziva očaj mnogih pripadnica ljepšeg spola. Iako je prema stručnjacima celulit uglavnom odraz naših prehrambenih navika i tjelovježbe, činjenica je da postoje razni tretmani koji barem prividno rješavaju problem narančine kore.

 

kava piling

Od velike pomoći u tome može vam biti i šalica kave. Zrnca kave djeluju kao idealan piling jer, osim što uklanjaju mrtve stanice s površine kože, kava može u uspavanim dijelovima kože probuditi cirkulaciju i olakšati regeneraciju kože.

S pilingom od kave ne možete pretjerati, ali važno je da tijelo ne masirate pregrubim pokretima. Također, kadu ili tuš-kabinu nakon tretmana dobro isperite kako ne biste začepili odvode zrncima.

Receptić

  • 50 grama taloga kave
  • 50 grama šećera
  • 100 ml ulja (maslinovo ili bademovo)

Ulja koja smo naveli u receptu pogoduju svim tipovima kože, što ih čini popularnijim izborom kada su u pitanju masaže. Šećer i kava uklonit će mrtve stanice kože, dok će ulje povratiti hidrataciju.

Sve sastojke pomiješajte i pastu nanesite na mokru kožu laganim, kružnim pokretima. Masirajte noge počevši od stopala i krenite prema bedrima. Pripremljena pasta bit će dovoljna za piling cijelog tijela.