Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Pismena teta s televizije

Televizijska voditeljica i novinska kolumnistica, uskoro diplomirana novinarka – Danijela Trbović.

Od sredine studenog prošle godine Danijela može upisati u svoj životopis, da je i spisateljica. Naime, tada je objavljena njena prva knjiga „Hrvatica, majka, katolkinja, nepušačica…".

– Naslov bi bio i dulji, ali smo bili limitirani prostorom. Ja bi za sebe zaokružila žena, majka, kuharica, domaćica…. I da, nepušačica, rekla je Danijela u razgovoru za She.hr. Kako kaže, naslov knjige odgovara opisu idealne žene iz ljubavnog oglasa i svaka bi žena nakon čitanja trebala zaokružiti točan odgovor o sebi.

– Do sada smo svi zadovoljni kako je knjiga primljena i kako se prodaje. Knjiga je uvrštena na Top 20 domaće publicistike za 2008. godinu, što je odličan rezultat s obzirom da je predstavljena tek u drugoj polovici 11. mjeseca, nastavlja Danijela, koja je svoju svestranost potvrdila i uspješnim nastupom u "Plesu sa zvijezdama".

Tvrdoukoričene životne kolumne

Knjiga je skup probranih kolumni koje Danijela Trbović objavljuje u „Novom listu“. Suradnja s dnevnim novinama započela je u trenutku najveće popularnosti američke televizijske serije „Seks i grad“, s kojom se vidi poneka sličnost.

– Ponudu za pisanjem kolumni došla je 2001. godine. Pisala sam o svemu, privatnom životu, poslu, djetetu, temama iz javnog života, obrađivala sam teme naše svakodnevnice iz pozicije zaposlene žene. U izdavačkoj kući „Profil“ procijenili su da se skupilo dovoljno zanimljivog materijala koji se može staviti u tvrde korice, kaže Danijela.

Daniela kao Carrie i Miranda

Sličnost s serijom ne smatra ni pozitivnom ni negativnom, a za sebe kaže da ima ponešto od svakog lika iz serije.

– Što se tiče pisanja, slična sam Carrie, samo što ona ima veće grudi. Malo sam i Miranda zbog djeteta i uloge majke, a najmanje sam Samantha makar sve žene imaju i vole dildo, kroz smijeh kaže Danijela.

Sve teže se odlučuje o kojim temama pisati. Najlakše piše o privatnim stvarima, djetetu i vožnji autom koja je svaki put novo iskustvo. Ponešto napiše i o javnom životu i njegovim glavnim akterima.

– Teško bi mogla pisati isključivo o temama iz javnog života, jer u Hrvatskoj on nije dovoljno zanimljiv. Mediji pokušavaju preživjeti potenciranjem nekih tema, ljudi i situacija, makar se u većini slučajeva radi o izmišljenim pričama i isto takvim zvijezdama. I većim zemljama nedostaje zanimljivih priča iz javnog života, pa kako onda ne bi nama, objašnjava Danijela.

Do sada je napisala oko 370 kolumni, od kojih je njih 160 našlo svoje mjesto u knjizi. U drugim spisateljskim formama ne bi se željela okušati jer joj tjedni ritam kolumni idealno odgovara.

– Ako se ponovno skupi dovoljno dobrih kolumni za knjigu, zašto ne? Nemam iluzije da ću postati kvalitetna književnica, ali mi gode riječi pohvale Miljenka Jergovića čiji rad cijenim. Ja sam samo pismena teta s televizije, kaže voditeljica televizijsko kviza "Najslabija karika".

Priprema novog televizijskog projekta

Jergović je stao i u obranu Nives Celzijus, nakon uskraćivanja književne nagrade „Kiklop“, a u sličnoj situaciji bi se, uz dobre prodajne rezultate mogla naći i Danijela.

– Smatram da su joj trebali dati nagradu jer ju je po broju prodanih primjeraka i zaslužila. Ali ona nema razloga biti nezadovoljna jer je više profitirala medijskim prostorom zbog nedobivanja nagrade nego da ju je dobila. Za sebe se ne bojim ako se nađem u takvoj situaciji. Moje grudi nisu dovoljno jedre da bi izazvale zavist, naglasila je Danijela.

Danas uspješne i poznate žene sve više šire područje rada i djelovanja, a iduće što možemo očekivati uz Danijelino ime jest titula diplomirane novinarke.

– Ta priča traje i traje, ali ostala su mi samo dva ispita koja planiram položiti ove godine. Što se televizije tiče, „Najslabija karika“ ide dalje zbog odličnih rezultata gledanosti, a u pripremi je još jedan projekt o kojem ne bi htjela otkriti pojedinosti.

Knjiga „Hrvatica, majka, katolkinja, nepušačica…" stoji 99 kuna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Profil je u travnju i na samom početku svibnja objavio prozne, publicističke i dječje naslove koji će vas oduševiti.

She Book Club

Lijep, dirljiv i nezaboravan roman Izgubljeno pismo otkriva trajnu moć ljubavi i veza koje odjekuju tijekom vremena.

Zanimljivosti

Vikend ne mora biti dosadan čak ni u slučaju da ga nemate s kim provesti.

Drama Queen

Vidi li se u mijenjaju pelena, u neprospavanim noćima? Vidi li se u vezanju repića ili slaganju Lego kockica?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.