Pitaj i otkrit će ti se – Tajna

Ova rečenica jedna je od najava za DVD filmsko izdanje svjetski poznatog bestsellera Rhonde Byrne ”The Secret” izdanog u 7,5 milijuna primjeraka.

Tajna obuhvaća teoriju o Zakonu privlačnosti po kojem sve ono što poželimo, a pritom u to istinski vjerujemo možemo dobiti. Navodno, Tajna postoji otkad je svijeta pa su tako za nju znali mnogi velikani čovječanstva poput Platona, Galilea, Napoleona, Victora Hugoa, Ludwiga Beethovena, Thomasa Edisona, Alberta Einstena i drugih.

Autorica na temelju dokaza objašnjava da po prvi put susrećemo Tajnu zbog toga što je potiskivana, ljubomorno čuvana, izgubljena, a danas po prvi put okupljena i jednostavno objašnjena.

U filmu možemo pogledati i stvarna svjedočanstva ljudi koji su uz pomoć filozofije ”Tajne” promijenili svoje živote iz korijena, naglo se obogativši, ozdravivši od neizlječivih bolesti, uspjeli u poslu ili pronašli ljubav nakon godina usamljenosti.

Zakon privlačnosti je, navodno, jedan od najmoćnijih zakona (meta) fizike po kojima funkcionira Svemir, a u ”Tajni” o tome svjedoče doktori medicine i kvantne fizike.

Optimizam – ključ tajne

Dovoljno je samo poželjeti, vizualizirati pozitivan rezultat i imati ćete svijet na dlanu, odnosno sve sile svemira će se urotiti da dođete do toga što želite. Kad malo bolje pogledamo, to zaista nije neka novost. Oduvijek se ”šuška” kako je optimizam i pozitivan stav pola obavljenog posla, dok u Tajni je to cijeli posao – traži i dat će ti se.

U filmu i knjizi sve je to okupljeno na jednog mjestu, a postoje i poglavlja – lekcije po kojima je ovaj najpozitivniji od svih stavova moguće uvježbati i automatizirano primjenjivati u svim aspektima života, od svakodnevnice do ‘master’ planova koji mijenjaju život.

– Mislim da su knjiga i ideja zanimljive, no ja prije svega vjerujem u sebe, svoje znanje, svoje sposobnosti. To je jedino što mi može pomoći u životu i ostvarenju uspjeha. Smatram se optimističnom osobom i rijetko gajim negativne misli. Nisam tip osobe koja ne vjeruje u ne izlazne situacije, stoga spontano i nesvjesno slijedim načela knjige, rekla je Ksenija K. (35) za she.hr.

Prije premijere filma – okrugli stol

Nakon što je knjiga mjesecima bila najprodavaniji naslov u Hrvatskoj, prva domaća javna projekcija filma bit će u zagrebačkom kinu Europa 17.studenog u 21 h,

Prije početka filma, Discovery film&video odlučili su organizirati i okrugli stol na kojem će se raspravljati o principima iznesenima u knjizi i filmu, pa ćete tako moći poslušati i razgovarati sa psiholozima, duhovnim iscjeljiteljima i sociolozima.