Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Horoskop

Pitaj me, neću sebi reći istinu

Dok kamen radi žabice po moru…

Prava pitanja s krivim odgovorima ili kriva pitanja s pravim odgovorima, nikad ne znam koji je pravi odgovor na to pitanje. Samo znam da je važno da ti netko kroz život postavlja prava, s vremenom da ih sam sebi postaviš, a ponekad da ih znaš postaviti i drugima, kako ne bi ispao glup.

U kvizu odrastanja pitanja su većinom egzistencijalističke naravi tj.ona tipa : jesi li dobro i jesi li gladna? Nakon toga slijede egzistencijalistička kompleksnija, kao što su: zašto nisi gladna ili zašto jedeš jabuku, a ne jogurt? Nisam sigurna da li su to prava pitanja za moje mladenačko rastezanje uma ali u svakom slučaju i danas važem da li jabuku ili jogurt, jer ne znam što mi je gore. A ono 'Jesi li dobro' me i dalje proganja, iako mislim da zadovoljavajući odgovor nikad neću dobiti.

Tada slijede ona školska koja su kao najvažnija jer nose ocjene, osude i pohvale. I cijelo jedno razdoblje misliš da su to najvažnija pitanja. 'Pitao me baš ono što sam htjela', čest je povik, iako sve te mejoze i mitoze mi nisu pomogle da skupim hrabrosti za protupitanja.

Nakon toga dišem punim plućima. Postavljam sebi i drugima, kao i oni meni pitanja, naočigled duboka, s pogledom u stranu i dugim pauzama, usput mrzeći tišinu. Ipak, to tako ide kod dubokih pitanja i još dubljih odgovora koja kao plošni kamen rade žabice po moru stvarajući lijepe krugove koji ubrzo nestaju.

I onda je moja žabica potonula. Trebalo joj je samo puno tišine i samoće. Strašno je teško pitati se kada već unaprijed znaš da odgovor nije u tvoju korist. Tada unutarnji glas podrhtava tjerajući usnice na skupljanje i zidove na rušenje.

Ne znam kako sam došla i koliko dugo kopala dok nisam negdje duboko skriveno pronašla Pravo Pitanje. Možda sva ta jabuka i jogurti pitanja nisu bila loša, samo ja tad nisam shvaćala metode. Možda trebam biti zahvalna na svim usputnim, na trenutke blesavim pitanjima jer su me ona odvela do pravog. A odgovor?. On će doći, valjda kad pojedem dovoljno jabuka.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

U bračnu luku ne bismo trebali ulaziti tek tako. Važno je sagledati cijelu sliku koja može biti totalno drugačija od trenutnih emocija.

Seks

Neke su teme jednostavno previše neugodne da biste o njima razgovarali s liječnikom ili čak najboljim prijateljem/icom.

Duh i tijelo

Najvažnije pravilo – odgovarati iskreno – kako se osjećate, i prvo što vam padne napamet.

Drama Queen

Nije mi privlačan. Ne pišem zato. On je mirisan. Oko njega ide neki val divnog parfema. Zatvorim oči i udišem.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.