Pivo i žene se vole!

Jednako tako, nije tajna da se pivo zbog svog sastava i nutritivnih vrijednosti naziva još i tekućom hranom, a mnoga su istraživanja do sada pokazala da, zahvaljujući vitaminima B kompleksa, pivo kožu čini ljepšom i zategnutijom, te uz sve to čuva srce, opušta i uklanja stres.

Zašto je daruvarski craft toliko poseban?

Craft je nedvojbeno unaprijedio kulturu ispijanja piva. Otkrivanje novih okusa i aroma, te istinsko i umjereno uživanje u njima, može imati niz pozitivnih učinaka. Stoga i ne čudi da craft piva danas imaju kultni status – pomodna su i obožavana, punog okusa i aroma, proizvedena od biranih sastojaka.

Pivovara Daruvar najveća je po proizvodnji zanatskog piva u Hrvatskoj. Svoju proizvodnju  temelji na tradicionalnom načinu proizvodnje, na prirodnoj mekoj izvorskoj vodi s obronaka parka prirode Papuk te kvalitetnim hrvatskim sirovinama, bez aditiva i konzervansa. Njezin poznati brend craft piva naziva 5th Element u stalnoj je ekspanziji. Kreativnost, predanost i inovativnost ključni su za uspjeh ovog crafta. No, to je ujedno i pivo koje iza sebe ima i priču.

Pivo i ljubav – idealan spoj za vrhunski craft!

Slad, hmelj, voda i kvasac, četiri osnovna sastoja, u 5th Element liniji craft piva predstavljena su kroz četiri elementa: vatru, zemlju, vodu i zrak. Kako bi nastala prava čarolija okusa i besprijekorna receptura, u Pivovari Daruvar dodali su još jedan, a ujedno i najbitniji sastojak.  – ljubav. Taj presudni, peti element, okosnica je linije craft piva  5th Element, i predstavlja prije svega ljubav majstora pivara prema ovom tekućem zlatu.

Daruvarski craft  stvoren je s naglaskom na umjetnost stvaranja posebnih aroma, okusa i mirisa piva. Izvrsno se sljubljuje s hranom ili se koristi u njenoj pripremi, a zahvaljujući zanimljivim kombinacijama različitih začina pojačava doživljaj prilikom blagovanja.

ABA I LELA – za opušteno žensko druženje!

Ako planirate neko opušteno „žensko“ druženje potrudite se učiniti ga još zanimljivijim uz okuse 5th element craft piva Aba i Lela.

ABA,  prvo pivo iz ove brend linije, koje osobito vole žene, dizajnirano je daruvarski majstor pivar imajući na umu žene kao konzumente. ABA je klasik inspiriran vatrom, inače blagog, sladnog okusa nadopunjenog srednje jakom gorčinom te intenzivnom hmeljnom aromom citrusa i poljskog cvijeća, spravljeno u stilu American Blond Ale.

LELA je također pivo koje rado biraju žene, ali ne zbog ženskog imena. Prepoznatljivog je slatkog, karamelnog okusa nadopunjenog blagom gorčinom hmelja. Baš kao ponekad  i žena, gorko slatka. Jedinstveni spoj dva pivska stila Alea i Lagera daje ovom pivu sve najbolje od oba stila i čini ga laganim kao i element kojim je simboliziran – voda.

Uz ispijanje piva ABA I LELA, druženje mogu upotpuniti i drugi pivski klasici iz linije 5th element craft piva:

  • BART, kojeg simbolizira element zemlja i bogate je sladne arome s notama suhog voća, karamela, cikorije i kave;
  • IIPA – inspirirana zrakom, a predstavlja ljubav pretočenu u pivo, istinski moćno pivo spravljeno je u stilu Imperial India Pale Ale piva;
  • GERWEISS – inspiriran vatrom i zemljom, pivo punog tijela, sladnih, gotovo krušnih aroma s prepoznatljivom notom banane koja potječe od kvasca, smanjenog alkoholnog karaktera, jako karbonizirano i osvježavajuće;
  • STOUT 4.2. – pivo izrazito tamne boje,  intenzivne arome kave i crne čokolade, upotpunjena goričnom hmelja i aromom cikorije;
  • VOODOO –  pivo koje grije, omamljuje i ostavlja dojam zahvaljujući naglašenoj aromi kave i crne čokolade koja proizlazi iz visokog udjela prženih sladova te dugotrajnog odležavanja na drvenim strugotinama francuskog hrasta; te
  • BONNER –  svijetlo, dugo odležano i ugodno ohmeljenog pivo sa češkim štihom – BOHEMIAN PILSNERA, najomiljenijeg pivskog stila.

 

Odaberi svoj element i uživaj u opojnoj rapsodiji raznih aroma.

www.5th-element.com.hr

FB 5th Element

Instagram 5thelmentcraftbeer