Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Plakati koje pamtimo

"Tajnica", "Lolita", "Ralje" ili "Posljednji tango u Parizu"?

Listu 100 najboljih filmskih plakata objavila je američka agencija TC Chandler. Možda se nećemo svi složiti s njihovim izborom, ali predstavljeni su različiti filmski žanrovi, a to jamči da za svaki filmski ukus ima ponešto .

Na tronu ove ljestvice nalaze se zanimljiv filmski trio. Art plakat polugolog ženskog tijela sa dugačkom prebačenom kovrčavom kosom prava je poster – umjetnost: ”Grijeh Nore Moran” je uvjerljivo na prvom mjestu.

„American beauty” – goli ženski trbuh s ružom i slogan ”Pogledaj bolje” koji možemo shvatiti kako nama odgovara, savršen su dodatak predivnom filmu.

Tarantinov ”Pulp fiction” s Umom Thurman i odvažnim bojama – jednostavno a upečatljivo.

Seks i žene prodaju proizvod

Razodjevena žena, par u strastvenom klinču ili seksi donje rublje navješćuju vruć film. Na 7. mjestu je jedan od najseksipilnijih postera – ”Tajnica“. Ona se naginje i pokazuje duge noge. Zanimljiv uvod u ”uredsku politiku” .

Već obrisi golog tijela Monice Belluci na plakatu za film „Irreversible“ izazivaju maštu. Monicine obline zasjele su na 21. mjesto.

Slično intrigantan plakat je i za erotični „Posljednji tango u Parizu“, koji dočarava „kemiju“ između Marlon Branda i Marie Schneider – na 43. mjestu.

"Lolita" je film s dugovječnom tabu temom. Tako je provokativan i plakat – djevojčica s lizalicom u ustima je na 63. mjestu.

Ponekad i popularni glumci prodaju film. Tako su na plakatu za ”Titanic” Cate Winslet i Leonardo Di Caprio. Oscarom nagrađivani film je 24. na poster listi.

Na nekoliko plakata je i Tom Cruise. Njegovo lice i popularnost krase plakate za ”Collateral” i ”Minority report”. Za TC Chandler prvi njegov film je 52., a drugi na 72.

"Fantastični" plakati

Na ljestvici su i plakati za znanstveno-fantastične filmove. „Alien“ je 89., a ono što čini taj plakat posebnim je i slogan koji ide uz njega:„Nitko te ne čuje ako vrištiš u svemiru.“

Još jedan film iz izvanzemaljskog žanra je i „Odiseja u svemiru 2001.“ Na plakatu je fetus koji zuri duboko u gledatelja, a iznad glave mu piše:„Konačno putovanje“. To zaslužuje 26. mjesto.

Horori nas plaše već s plakata

Ljubitelji tog žanra žele adrenalin koji budi strava i već je plakat uvod u adrenalinsko putovanje. Plakat za „Ralje“ je jedan od najpoznatijih. Crtež otvorenih usta nemani iz morskih dubina nalazi se na 8. mjestu.

Je li strašan obris dječjih kolica iza kojeg se nadzire silueta uplašene, mirne žene? U ”Rosemarynom djetetu” da, slika je prikaz tihog ali opipljivog straha kojim film odiše. Kolica i žena su na 57. mjestu.

Poneki plakati su jednom riječju posebni. Jedan od takvih je ”Kad jaganjci utihnu”. Na 79. mjestu lice žene sa leptirom u ustima, ostavlja bez teksta.

Razbijena glava Nicholasa Cagea u loncu za cvijeće, najavljuje ekscentrični film”Adaptacija”.

PC Chandler su zaključno mjesto na ljestvici prepustili Vama. Javite nam, koji filmski plakat Vam je ostao u pamćenju i natjerao Vas da odete u kino?

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Drama Queen

Zašto smo tako opsjednuti vlastitim izgledom?

Beauty report

U 30 sekundi do izgleda fotomodela

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.