Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Platforma mladih koreografa

Vodimo vas na međunarodno okupljanje plesača koje će trajati od 9. do 16. listopada.

Ovogodišnja Platforma.hr sedmodnevno je međunarodno okupljanje koreografa, plesnih umjetnika i grupa koje kroz niz različitih formata (predstave, radionice, predavanja) razmjenjuju ideje, iskustva, svoja promišljanja i individualne pristupe plesu, a istovremeno predstavljaju svoj stvaralački rad. Platforma.hr namijenjena je promociji, afirmaciji i razvoju lokalne, regionalne i međunarodne kulturne suradnje kroz umrežavanje, razmjenu i realizaciju različitih programa i projekata. Platforma mladih koreografa nastala je 2000. godine iz potrebe stvaranja i jačanja hrvatske plesne scene.Tijekom jedanaest godina postojanja prerasla je u veliku i važnu manifestaciju te postala nezaobilazno mjesto susreta najboljih hrvatskih i međunarodnih plesača i koreografa. Pod okriljem Platforme mladih koreografa svoje prvijence izveli su autori koji danas utjelovljuju pojam hrvatskog plesa, a upravo Platforma im je pomogla u afirmaciji i omogućila proboj na međunarodnu plesnu scenu. Od ove godine Platforma mladih koreografa promijenila je ime u Platforma.hr.Ovogodišnja Platforma.hr održava se od 9. do 16. listopada 2011. i na njoj će se predstaviti eminentni koreografi i plesači iz Hrvatske, Izraela, Mađarske, Švedske, Finske. Program Platforme.hr sastojat će se od 6 premijernih plesnih predstava, 3 predstave Aerowaves selekcije, 2 predstave iz Lillea i Almade, te nekoliko predavanja i radionica s NDA partnerima.

Radionice vode Janeva i Vevar

Koreografske zvijezde, kao što su Keren Levi, Rok Vevar, Companhia de Danca de Almada, Club Fisk, Alma Sodaberg te domaći predstavnici poput Saše Božića, Maše Kolar i Zorana Markovića, Adrijane Barbarić i Bad.Co-a samo su neka od imena koja nam i ove godine provjereno jamče da Platforma.hr i dalje ostaje najznačajniji plesni i kazališni događaj na ovim prostorima. Program Platforme.hr održavat će se u prostoru Muzeja za suvremenu umjetnost (svečano otvorenje-cjelovečernji event) u foajeu i kafiću Muzeja, dvorani Gorgona (predstave), te u Zagrebačkom plesnom centru.12. Platforma.hr donosi vam novu web stranicu na kojoj ćete pronaći svaki i najmanji detalj ovog sedmodnevnog plesnog svjetskog čuda, a program pogledajte ovdje. Moći ćete uživati u humanitarnoj izložbi značajnih ljudi iz svijeta suvremenog plesa, a čitav ovogodišnji vizualni identitet temelji se na posveti legendarnim, sada umirovljenim, ali i dalje apsolutno najjačim predstavnicima plesne umjetnosti poput Milane Broš i Milka Šparembleka koji će vas s plakata pozivati na Platformu.hrPoznata plesna umjetnica i koreografkinja Aleksandra Janeva vodit će radionicu suvremenog plesa dok će progresivni slovenski kritičar i umjetnik, Rok Vevar, održati dvije radionice intrigantnih naslova: "Kuda idu festivali" i "Radionica kreativne kritike za profesionalne kazališne kritičare".

Raspored svih plesnih predstava možete vidjeti OVDJE.

VODIMO TE NA PLATFORMU

Platforma.hr poklanja vam 1 x 2 ulaznice za svaku plesnu predstavu koja se održava u Muzeju suvremene umjetnosti.*

Svi koji žele uživati u plesnim predstavama, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom PLATFORMA te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Koliko dana traje Platforma.hr?

Vaše prijave primamo do 7. listopada 2011., 12h, nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika. Sretno!

Dobitnice ulaznica su (prema rasporedu predstava): 9.10. 20h – Lana Kasumović, 10.10., 19h – Josipa Kaucki i 21h – Ana Janekovič; 11.10. 18h – Livia Hamaček i 20h – Ana Pavković, 16.10. 20h – Sandra Zjačić-Ljubičić. Čestitamo!


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Kultura

Uplatili ste putovanje, odbrojili s nestrpljenjem dane do polaska i konačno sjeli u bus. Oko vrata ste stavili jastučić za spavanje i namjestili se...

Zanimljivosti

Uz sjajne glumačke nastupe, profinjen scenarij i istančanu režiju, HOURIA je još jedan sjajan filmski uspjeh nezavisne kinematografije koji će u svojim gledateljima probuditi...

Dobar posao

Željka Barišić Pulig ravnateljica Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, prva je žena u povijesti zagrebačkog HNK na ovoj čelnoj poziciji.

Drama Queen

Počinju predizborna obećanja koja, od stoljeća sedmog, idu pogoditi u srce svakog pravog Hrvata.

Advertisement

Događanja

Platforma mladih koreografa

Poklanjamo karte za festival suvremene plesne umjetnosti od 2. do 11. listopada u Zagrebu!
Ulazeći u novo desetljeće jedanaesta po redu Platforma mladih koreografa 2010. zauzet će nove zagrebačke plesne prostore i ponuditi posjetiteljima široku lepezu suvremene plesne umjetnosti. Trajat će od 2. do 11. listopada u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti, Plesnog centra Zagreb, Tvornice Jedinstvo, Plesnog centra Tala i Kina Grič te predstaviti 15 naslova od čega je čak pet premijera.

U stranom dijelu programa bit će prikazane predstave iz Njemačke, Španjolske, Finske, Bugarske, Švicarske i Srbije.Ivo Dimčev, Isabelle Shad, Bad.Co., Matija Ferlin, Emilio Gutierrez, Studio za suvremeni ples, Zagrebački plesni ansambl, Aleksandra Janeva Imfield, Liise Risu, Silvija Marchig, Darko Japelj, Katarina Đurđević i Sanja Tropp Fruehwalld samo su neka od imena čiji će rad biti predstavljen u okviru ovog, jedanaestog izdanja.

U popratnom se programu već četvrti puta održava izložba likovnih radova nastalih na temu plesa "Platforma2", zanimljive radionice vezane uz ples i druge medije, projekcije i premijere plesnih filmova, te susreti i predstavljanja domaćih i inozemnih umjetnika.“Glazba” Isabelle Schad kao rujanski uvod

Kao uvod u ovo najveće plesno događanje grada moći ćete u sklopu pretprograma, 25. i 26. rujna u 20 sati u Plesnom centru Zagreb premijerno pogledati predstavu "Glazba" u režiji Isabelle Schad. Jedna od predstavnica nove berlinske škole suvremenog plesa, trenutno najzanimljivije u Europi, već je bila gošća Platforme, a ovaj puta se predstavlja s hrvatskom koprodukcijom (Eks scena) u kojoj sudjeluje čak 14 plesača, od onih najiskusnijih do naših mladih plesačkih nada.

Projekt "Glazba" pokušava aplicirati termine iz povijesti glazbe na razumijevanje same tjelesnosti uvodeći inovativnu plesnu metodologiju body mind centuring čija je najbitnija predstavnica upravo Isabelle Schad.

Detaljan program svih predstava Platforme mladih koreografa 2010. pogledajte – OVDJE.
SVAKI DAN POKLANJAMO 2 ULAZNICE ZA PREDSTAVU

She.hr vas vodi na programe Platforme mladih koreografa. Poklanjamo 1×2 ulaznice za sljedeće programe:

2.10.2010.
20h, Gorgona MSU, Matija Ferlin: "Sad sam / ALMOST 6/" (CRO) – zagrebačka premijera

3.10.2010.

20h, Gorgona MSU, Tomislav Feller: "The birds they sing in you" (CRO) – premijera, dodjela nagrade UPUH za 2010.

5.10.2010.

18h, Tvornica jesdinstvo showroom, Bad Co.: “Liga vremena“ (CRO) – povodom 10. godine rada
21:30h, Terarij MSU, Tamara Curić i Larisa Navojec: "Pina i Marta“ (CRO) – premijera

6.10.2010.

20h, Gorgona MSU, Ivo Dimčev: "We.Art.Dog.Come” (BLG) – guest performance

7.10.2010.
20h, Gorgona MSU, Koreomat , Snježana Abramović Milković / Zagrebački plesni ansambl: "Interface" (CRO)

8.10.2010.
18h, Zagrebački plesni centar, Koreomat, Katarina Đurđević / Amer Kuhinja: "Kritika" (CRO)
20h, Zagrebački plesni centar, Koreomat, Sanja Tropp Fruehwald: "Vanishing Acts 2" (CRO)

10.10 2010.
20h, Zagrebački plesni centar, Koreomat, Silvija Marchig, Darko Japelj i Nataša Govedić: "Ovo ni(je) moja šuma" (CRO)

Ako želite osvojiti ulaznice, pošaljite nam mail na [email protected] s naslovom poruke PLATFORMA_SHE, te navedite točan odgovor na naše pitanje, svoje ime i prezime, korisničko ime i broj mobitela i možda osvojite ulaznice za pravi umjetnički užitak!

Koja je ovo po redu Platforma?

Vaše prijave primamo do 1. listopada 2010. kada ćemo i objaviti dobitnike.

Sretno! 🙂
Vaš She.hr

Dragi naši,
ulaznice za programe Platforme mladih koreografa osvojili su: Petra Blažinčić , Ruža Curić, Gordana Licitar, Nikolina Šardi, Ivana Zlodi i Andrea Knajter Srbljanin.
Čestitamo! Informaciju o preuzimanju karata primiti će na mail.
Vaš She.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Uz sjajne glumačke nastupe, profinjen scenarij i istančanu režiju, HOURIA je još jedan sjajan filmski uspjeh nezavisne kinematografije koji će u svojim gledateljima probuditi...

Duh i tijelo

Tina Drašner već je dobro poznata trenerica među brojnim ženama, no malo tko zna da joj je posao trenerice senzualnog fitnessa bio tek dodatni...

Dobar posao

Ovu svestranu Puležanku teško je predstaviti. Manuela Svorcan, vesela, nasmijana, s čarobnom dugom kosom..

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.