Plavuše više zarađuju

Plavuše ili brinete? Pitanje svih pitanja zaintrigiralo je i britanski Economics Letters, koji tvrdi da plavuše zarađuju više od smeđokosih djevojaka.

Plavuše, junakinje jeftinih viceva i vrsta koja, nažalost, lagano izumire, imaju razloga za optimizam! Prema jednom svježem istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji plavokose djevojke zarađuju 7% više od drugih žena. Kako bi stvar bila još zanimljivija, plavuše su u boljoj poziciji čak i kada ne rade. Prema ovoj studiji, plavuše se udaju za muškarce koji zarađuju 6% više nego muževi njihovih tamnokosih suparnica.

U istraživanju koje je nadzirao University of Queensland sudjelovalo je čak 13.000 žena, ali znanstvenici još uvijek nemaju objašnjenje zašto su plavuše bolje plaćene od brineta i crnki.

"Plavuše slove kao atraktivnije nego tamnokose žene, ali su na glasu i kao manje inteligentne. Ipak, čini se da stereotip o ljepoti plavuša dominira nad onim o njihovom tobožnjem nedostatku inteligencije", izjavio je za Telegraph Dr. David Johnston, koji je vodio studiju.

CroModa.com