Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Plavuše više zarađuju

Plavokose imaju 7% veću plaću od brineta, crnki ili crvenokosih.

Plavuše ili brinete? Pitanje svih pitanja zaintrigiralo je i britanski Economics Letters, koji tvrdi da plavuše zarađuju više od smeđokosih djevojaka.

Plavuše, junakinje jeftinih viceva i vrsta koja, nažalost, lagano izumire, imaju razloga za optimizam! Prema jednom svježem istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji plavokose djevojke zarađuju 7% više od drugih žena. Kako bi stvar bila još zanimljivija, plavuše su u boljoj poziciji čak i kada ne rade. Prema ovoj studiji, plavuše se udaju za muškarce koji zarađuju 6% više nego muževi njihovih tamnokosih suparnica.U istraživanju koje je nadzirao University of Queensland sudjelovalo je čak 13.000 žena, ali znanstvenici još uvijek nemaju objašnjenje zašto su plavuše bolje plaćene od brineta i crnki.

"Plavuše slove kao atraktivnije nego tamnokose žene, ali su na glasu i kao manje inteligentne. Ipak, čini se da stereotip o ljepoti plavuša dominira nad onim o njihovom tobožnjem nedostatku inteligencije", izjavio je za Telegraph Dr. David Johnston, koji je vodio studiju.

CroModa.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Duh i tijelo

Odlazak na posao čini vas nervoznom?! Kažu, kurkuma pomaže.

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

SheRULES

Janja je osluškivala intuiciju i reagirala instinktivno. No najvažnije je da je poslušala sebe.

Drama Queen

S nekima bih nešto i odradila, a s nekima ne bih.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.