Kako? Uz pomoć malo povrća i jednog iznimno zdravog, visokoproteinskog brašna.
Vatru založite (ili samo pripremite tavicu) i krenite u izradu domaće pljeskavice koja zbog bademovog brašna obiluje biljnim vlaknima i proteinima te zbog zdravog povrća čini ove pljeskavice nutritivno vrhunskim obrokom.
Potrebni sastojci:
- 2 naribane tikvice
- 2 šalice kuhanog kukuruza
- 4 jaja
- 1/2 šalice brašna od badema
- 1 žličica papra
- 1 žličica himalajske soli
- 2 žlice vlasca
- Kokosovo ulje
Priprema:
Tikvice naribajte i posušite papirnatim ručnikom. U jednoj zdjeli pomiješati sve ostale sastojke i dodajte tikvice pa dobro izmiješajte. Tavu stavite grijati (ili rešetke od roštilja), rukama oblikujte pljeskavice i pecite 4 minute s jedne strane pa s druge strane.
Burgere i popečke možete raditi od raznolikog povrća i brojnih žitarica. Na taj način jedete provjereno dobri obrok.
Autor: Tara Lukičić za Tvornica zdrave hrane