Plutajući tuš za oči ponovno u modi

Kada govorimo u okvirima beauty trendova nevjerojatno je kako oni uvijek ispočetka oživljavaju unoseći dašak prošlosti u moderna vremena. Gledali smo ponovni uspon bež laka za nokte, punđe po uzoru na popularnu divu Audrey Hepburn, a sada je na redu tuš za oči i to onaj ‘plutajući’.

Žene tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća običavale su povlačiti tamnu liniju na pregibu kapka ne bi li učinile oči vizualno većima, a pogled dubljim.

edieNo, šezdesetih je godina Edie Sedgwick cijelu ideju ‘plutajućeg’ tuša za oči dignula na novu razinu i znatno je popularizirala, sve kako bi njezine velike okrugle oči privlačile što više pažnje. Debeli sloj maskare i tuš bili su njezin recept za uspjeh i razlog zašto je mnogi još i danas spominju kao jednu od najvećih modnih ikona tog doba.

Ključ uspješnog nanošenja tuša na dotični pregib krije se u mirnoj ruci i simetričnim linijama. Također, ne zaboravite da nakon nanošenja istoga, oko morate držati zatvorenim, kako biste izbjegli razmazivanje. Iako mnogi dvoje oko primjenjivosti ovog trenda u ‘stvarnom’ životu, izvan modnih editoriala i dugačkih pista, hrabri će se zasigurno okušati u ovom modnom izazovu.

tus_korsVažno je napomenuti da ovaj trend nije rezerviran samo za crnu boju, već možete eksperimentirati s cijelim spektrom. Tako smo još prošle sezone mogli svjedočiti reviji Michaela Korsa čiji su modeli nositi tuš na pregibu kapka u živim bojama, a odoljeti mu nije mogao niti američki dizajnerski dvojac koji stoji iza brenda Rag & Bone.