Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Po sunce na Antigvu

Dosadilo vam je hrvatska zima? S više od 300 sunčanih dana u godini mami otok Antigva.

Otoci Antigva i Barbuda nalaze se između Karipskog mora i Atlantskog oceana, a dio su arhipelaga Mali Antili, te su članice britanskog Commonwealtha. Glavni grad je Saint John’s, ujedno i jedina zračna luka, a ponajviše je turistička destinacija, s predivnim plažama i više od 300 sunčanih dana u godini. Najposjećenija su mjesta Cedar Grove, Bolans, Carlize i English Town.

Budući da su otoke Europljani doseljavali prije 200 godina, povijesnih zdanja nema previše. Ipak, Antigva je prvenstveno mjesto za odmor, a idealan je za zaljubljene parove ili medeni mjesec. Svakako treba posjetiti otok Prickly Pear, na kojem nema ničega osim bijelog pijeska, azurnog mora i sunca. Tu su još i safariji po otoku, veliki broj golf terena, a može se i okušati u jedrenju ili položiti tečaj ronjena s bocama.

„Samo“ 190 dolara za noćenje

Otok nudi pregršt zabave, klubova i različitih restorana, čije je radno vrijeme do 4 sata ujutro. Abracadabra (Dockyard Drive, English Harbour) diskoteka i restoran jedan je od najpopularnijih mjesta u gradu, a smještena je u srcu engleske luke u središtu grada. Preporučam restoran Harmony Hall (Hugs Point) koji se nalazi unutar stare vjetrenjače, a nudi odličan izbor mediranske i karipske hrane, no stol je potrebno rezervirati nekoliko dana unaprijed. Tu je još i The Beach (Dickenson Bay), restoran i klub na samoj plaži koji radi do ranih jutarnjih sati. Hrana nije baš bogzna što, ali pizze se rade u krušnoj peći.

Antigua Village Condo Beach Hotel (Antigua Village, St. John’s) hotelski je kompleks na samoj obali oceana, a cijene noćenja kreću se od 190 dolara naviše. Cijenom prihvatljivi je Antigua Yacht Club Marina (Falmouth Harbour), cijene se kreću oko 150 dolara.

The Goldsmitty (11 RedCliffe Quay) prodaje tradicionalni nakit ukrašen dragim i poludragim kamenjem, poput opala, tirkiza, aquamarina i topaza. Izvrstan suvenir za ponijeti kući je Susie’s ljuti umak koji možete kupiti u svim većim robnim kućama.

Ljubazan pozdrav za bolji tretman

Iako su iznimno ljubazni, stanovnici otoka oduševit će se, ako ih prvi pozdravite prilikom ulaska u restoran, trgovinu ili hotel. Imat ćete i mnogo bolji tretman, a nerijetko će vam pokloniti i neku sitnicu iz svoje trgovine.

Valuta na Antigui je istočni karipski dolar, no kupovati i plaćati možete svim kreditnim karticama. Promijenite ipak nešto sitno novaca kako biste mogli platiti kavu ili uličnog svirača.

Temperature znaju biti ubitačne, a bijelcima se preporuča zaštitni faktor 50 tijekom cijeloga dana. Posebno budite oprezni kada odlazite na brod ili jedrenje, mnogi tada zaborave na sunčeve zrake. Više o otoku doznajte na službenim stranicama www.antigua-barbuda.org.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Jeste li već posjetili Vukovar? Sve je atraktivnija destinacija domaćim i stranim gostima, evo i zbog čega.

Zanimljivosti

Zašto je baš zima najbolje doba u godini za istinsko uživanje na Jadranu?

Putovanja

Hladnoća vam lagano rumeni lice i razmišljate o tome kako bi bilo sjajno pobjeći na neki divan wellness i uživati u predivnim pogledima, vrućim...

Zanimljivosti

Uvala Zavratnica se ne naziva bez razloga biserom naše obale – to je jedna od naših najljepših uvala.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.