Početak kraja duge veze

Ponekad je teško shvatiti da ste nesretni u vezi, pogotovo kada se radi o onoj dugogodišnjoj. Nekad se sigurnost, stabilnost i navika može zamijeniti za sreću, a kada vam to dođe do glave možda bude prekasno ili zaglibite još dublje. Svaka veza je individualna, pa postoji mnogo indikatora ustajale veze. Donosimo vam samo sedam pokazatelja da ste u vašoj naizgled sretnoj vezi zapravo nesretni.

1. Strah od obveze

Trenutak kada shvatite da ste nesretni u vašoj vezi uvijek je težak. No, onaj kada trebate reći da niste više sretni ponekad je još teži. Da li se ponekad uhvatite da se svome partneru ne možete obavezati ili da vas je toga strah? Zar ne smatrate da ste savršeni jedan za drugog? Zamišljate li stalno da prekidate? Ovo su znakovi kojih se trebate paziti. Ako mislite ozbiljno s vašim partnerom, trebali biste osjećati da želite biti s njim do kraja života.

2. Potiskujete ‘pravu sebe’

Otkrivate li u potpunosti pravu sebe svome partneru? Smatrate li da možete biti svoji kada ste s njim? Ako je odgovor negativan, zašto ste s njim? U svakoj vezi, onoj intimnoj ili prijateljskoj, ako se radi o osobama koje želite zadržati u svome životu, trebali biste moći pokazati ‘pravu sebe’.

pocetak kraja 1

Uz partnera s kojim ste u dugogodišnjoj sretnoj vezi trebali biste biti potpuno otvoreni i trebao bi vas ‘čitati kao otvorenu knjigu’.

3. Puno ‘njuškate’

Dok će se možda nekom na prvu učiniti da ste ljubomorni ili puni nepovjerenja ako konstantno ‘njuškate’, vjerojatno to radite kako bi našli neku sitnicu koja bi vam bila razlog za prekid. Ako ste ponekad sretni u vezi, ali većinu vremena ipak niste i želite prekinuti, često je teško odlučiti se na taj korak. Stoga ‘njuškate’ kako bi našli bilo kakav tračak neprimjerene radnje koja će biti ‘ona kap koja je prelila čašu’ i razlog za prekid već dugo vremena nesretne veze.

4. Konstantna depresija

Depresija je postala konstanta u vašem životu. Pogotovo kada je riječ o vašoj vezi.

Kada razmišljate o vašem partneru, stvarno ste depresivni i ne želite tako provesti cijeli život.

5. Svakodnevno zamišljate život bez vašeg partnera

Onog trenutka kada počnete prečesto razmišljati o životu bez vašeg partnera, početak je kraja. Razmišljate li često da prekidate s vašim partnerom ili možda poželite nestati i nikada se ne vratiti?

pocetak kraja 2

Od dugogodišnje veze za koju vi već neko vrijeme znate da nije najsretnija, a vaš partner o tomu ni ne sluti, teško se odlijepiti.

Iako znate da je ta veza osuđena na propast, ipak volite tu osobu s kojom ste proveli nekoliko godina i ne želite je povrijediti. No, upravo zbog te ljubavi, pa premda ona bila ustajala i već prijateljska, morate mu reći istinu. Ako možete zamisliti život bez njega, zašto ste još uvijek s njim?

6. Skrivate vezu od drugih

Da li vaša obitelj zna da ste s nekim? A vaši prijatelji? To su ljudi koji su neka konstanta u vašem životu, a ako se pomalo sramite vaše veze zašto ste i dalje u njoj? Zašto mislite da bi ju trebali skrivati? Sve su to pitanja koja vam mogu pomoći da dođete do odgovora želite li zapravo vezu u kojoj jeste.

7. Zamjerate partneru

Ako ste dosada niste vidjeli niti u jednom indikatoru loše veze koje smo spomenuli, možda će vas ovaj prosvijetliti. Zamjerate li partneru za nešto ili se često iznervirate njegovim postupcima, smeta vam sve osim njegovog postojanja (a ponekad i to..) zapitajte se zašto ste zapravo s njim. Srdžbase često pojavi kad ste nesretni u vezi i zaista ne želite više biti s vašim partnerom.

Sada kada znate na koje znakove vašeg nezadovoljstva trebate pripaziti, ako ih primijetite u vašoj vezi hoćete li ostati u njoj?