Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Počinju Krležini dani

Dvadeseto izdanje znanstveno teatrološke manifestacije.

Zaljubljenici u stvaralaštvo Miroslava Krleže uživat će narednih nekoliko dana u Osijeku. Tradicionalna manifestacija Krležini dani počinje danas i trajat će do četvrtaka, a ponudit će zanimljiv program koji se sastoji od znanstvenog skupa, četiriju kazališnih predstava i izložbe.

20. Krležini dani u Osijek će dovesti više od trideset predavača na temu Hrvatska drama, kazalište i društvo. Skup će biti otvoren izložbom varaždinskog HNK Hrvatski kazališni plakat 2007.- 2008. koja će biti postavljena u foajeru osječkog HNK s početkom u 19 sati. Izložbu će otvoriti intendant Božidar Šnajder i Marijan Varjačić. Nakon toga, na kazališnim će daskama zaigrati Kraljevo Miroslava Krleže u izvedbi ansambla HNK iz Zagreba u režiji Ozrena Prohića.

Domaće snage u utorak će publici predstaviti dramsku uspješnicu Fragille! Tene Štivičić, dok je srijeda rezervirana za Seks i glad vinkovačkog Gradskog kazališta Joza Ivakić, predstavu nastalu u koprodukciji s hrvatskim kazalištem iz Pečuha u režiji Damira Mađarića.

Krležini dani završavaju – Krležom. Varaždinsko Hrvatsko narodno kazalište u četvrtak izvodi dramu Vučjak u režiji Ivice Kunčevića s Barbarom Rocco u glavnoj ulozi. Početak svih predstava je u 20 sati.

Znanstveni dio Krležinih dana započinje sutra i odvijat će se u svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta s početkom u 9.30 sati.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

U Osijeku je sredinom ožujka 2024. započelo snimanje filma „Wrongful Death 2: Bloodlines“, drugog dijela trilera pod producentskom palicom Vjekoslava Katušina.

Zanimljivosti

Baš kako je i najavila, Severina je ovim koncertom ''nadoknadila'' svih 12 godina razdvojenosti s osječkom publikom.

Dobar posao

Jedna od ovogodišnjih dobitnica stipendije Nacionalnog programa stipendiranja L’Oréal-UNESCO„ Za žene u znanosti“ je i Antonija Mravak s Centra izvrsnosti za znanost i tehnologiju-Integracija...

She Book Club

Nedavno razvedena Merilee Talbot Dunlap dolazi sa svoje dvoje djece u Sweet Apple, predgrađe Atlante, Georgia.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.