Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Pogodite koje dijelove tijela ne peremo dovoljno često!

Od djetinjstva nas uče da je potrebno tuširati se svaki dan kako biste održali tjelesnu higijenu.

Prema studiji koju je nedavno objavio institut Ifop, tri četvrtine ispitanih Francuza (76 posto) odgovorilo je da svakodnevno peru cijelo tijelo, otprilike kao i njihovi susjedi Nijemci (77 posto), a nešto manji čistunci su Englezi (68 posto) te Talijani (53 posto).

Prati se ili ne prati, pitanje je sad!

Pretjerano pranje skida prirodna ulja koja se nalaze na koži, a sadrže dobre bakterije koja utječu na imunološki sustav čovjeka, kaže dr. Brandon Mitchell sa Sveučilišta George Washington te dodaje kako je dovoljno tuširati se jednom do dva puta tjedno.

Međutim, liječnica Jen Caudle otkrila je jedan posve drugi problem. Svojim je pratiteljima podijelila video na TikToku u kojem objašnjava koje dijelove tijela ne peremo dovoljno često, iako se tuširamo svaki dan!

Zanemareni dijelovi tijela

Na samom vrhu liste našao se pupak, dio tijela koji najčešće zanemarujemo pri pranju te mu trebamo posvetiti dodatnu pozornost kako bismo ga temeljito očistili. Uši, odnosno njihov vrh, kao i ušna resica te prostor iza ušiju mnogi također preskaču tijekom pranja, što nikako ne bi smjeli.

Želim da posebno operete ovaj dio tijela. Ako protrljate uho, pomirišete i odvratno je, niste ga prali već neko vrijeme“, objasnila je.

Prljavština ispod noktiju

Nokti na prstima također su zanemarena područja ispod kojih se može nakupiti mnogo prljavštine, stoga ih treba dobro izribati.

Dilema kod pranja nogu

Doktorica je odgovorila na jedno vječno pitanje. Ako vam sapunica samo teče niz noge, znači li to da su čiste? Odgovor je, pogađate, negativan. “Da, zaista morate prati noge”, rekla je. Također je napomenula kako posebnu pažnju treba obratiti na prste na nogama i prostor između njih kako biste spriječili cijeli niz mogućih infekcija.

Više

Savjeti i preporuke

Radi se o najjefikasnijem UV filteru koji štiti od najjačih UV zraka u solarnom spektru, štiteći kožu od ultra dugih UV zraka i dubokog...

Darivanje

One se smiju, govore, zavode, ljube… a pravim ružem možeš svojim usnama dati dodatnu dimenziju i energiju.

Trendovi

Jeste li ikada sanjali o mat ružu koji traje cijeli dan bez osjećaja težine, samo prekrasna nijansa satima i satima?

Beauty report

Upotpunite svoje ljetne avanture s NIVEA SUN proizvodima i uživajte u maksimalnoj zaštiti!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.