Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Pokrenuli smo lavinu

U ponovljenom natječaju za Nagradu Zagrepčanka godine stiglo je 20 prijava!

Tko su kandidatkinje za laskavu titulu Zagrepčanka godine još ne znamo, osim naravno, tri izuzetne žene koje predložio portal She.hr, odnosno tvrtka Medijska mreža.

She.hr aktivno podržava ovaj izbor, jer smo uvjereni kako u Zagrebu postoje žene koje zaslužuju nagradu te bi dobiveni novac, lijepu svotu od 50.000 kuna, znale pametno iskoristiti. Nakon što je na prvi natječaj stiglo premalo kandidatura, sa zadovoljstvom zaključujemo – u drugom smo pokrenuli lavinu. Prijave su stizale doslovno do posljednjeg trenutka, čekale su se i one koje poslane poštom 30. siječnja kada istjecao rok za predaju

– U ponedjeljak, 9. veljače sastaje se Odbor za javna priznanja. Najprije ćemo se upoznati sa svih 20 prijedloga te odlučiti hoćemo li sami birati Zagrepčanku godine ili će se sačiniti povjerenstvo,- rekla je Tatjana Holjevac, predsjednica Skupštine Grada Zagreba i članica Odbora.

Nagrada će zbog produženja natječaja biti uručene najvjerojatnije potkraj ožujka.

– Nikada nismo imali toliko kandidatkinja kao ove godine i smatram da bismo zbog teže odluke trebali sastaviti povjerenstvo,- rekla je Holjevac.

She.hr kandidatkinje

Naše kandidatkinje za za Zagrepčanku godine teško je zaboraviti kada ih jednom upoznate. Za one koji do sada nisu imali tu priliku, evo ukratko tko su.

To je doktorica Vesna Andrijević Matovac, predavačica na Ekonomskom fakultetu koja vodi projekt za pomoć ženama oboljelima od raka dojke „Sve za nju“. Ona i sama vodi tešku bitku protiv zloćudne bolesti, ali i dalje ima srca pomagati drugima.

Kandidirali smo i kemičarku Rosu Ferinčević koja je prošle godine osvojila dvije zlatne medalje za inovaciju. Njezin uspješan proizvod je pasta za zube s probiotikom koja služi za odvikavanje od pušenja. Znanstvenica je te svaka njena inovacija na najbolji način predstavlja žene, grad Zagreb i našu domovinu.

Ništa manje važna na trećem mjestu je zagrebačka dobra baka Slavicu Kanić-Detelić. Ona svoju životnu ušteđevinu daje za gradnju dječjeg vrtića, a takva plemenitost i osjetljivost na probleme lokalne sredine ne susreće se često.

Tko će osvojiti titulu Zagrepčanka godine? Hoće li to biti jedna od naših kandidatkinja ili netko drugi? Kako god bilo, smatramo da je važno čuti i za ove izuzetne žene velika srca.Sve bitke profesorice oboljele od raka dojke – dr. Vesna Andrijević Matovac

Pastom za zube protiv pušenja – Rosa Ferinčević

Zagrebačka dobra baka – Slavica Kanić Detelić
Izaberimo Zagrepčanku godine

Predložili smo Zagrepčanku godine
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

City Life

'Zagreb mora biti lokomotiva našeg razvoja'

City Life

Blagdan svjetlosti započeo prvom svijećom

Događanja

Prošlogodišnja pobjednica bila je odvjetnica Ljubica Matijević Vrsaljko

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.