Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Predstavljamo

Pokreti triju prekrasnih žena donose novu hit predstavu

Predstava će se premijerno održati u nedjelju 13.10.2019. u 20 sati u Laubi, a reprizno će igrati u ponedjeljak 14.10.2019.

Nakon uzastopnog niza uspješnih predstava, uz specijalno publici dragu predstavu “Room N°7” (nastalu u suradnji Dance Company &M s Juditom Franković Brdar), duo &M kreirao je novu kazališnu plesnu poslasticu – “3” i to ovoga puta kao koautorski trio &Mica Andree Solomun i Eme Janković s Ivom Čevizović.

Predstava će se premijerno održati u nedjelju 13.10.2019. u 20 sati u Laubi, a reprizno će igrati u ponedjeljak 14.10.2019.

U novom kazališnom komadu autorice se bave tematikom pojma ‘žene’ i to istražujući ključne životne događaje, načine suočavanja s istima te terete svakodnevice koje nose ne samo žene današnjeg vremena, već i cjelokupno današnje društvo. Naglasak je na tematici problematike žene danas pa je stoga predstava “3” inspirirana pričama tri Moire (Suđenice) koje su poznate po tkanju životnih niti.

Trio u ovoj predstavi koristi oprjeku između hladne logike lišene emocija kao božanske karakteristike aplicirane na svakodnevni život s jedne strane te je postavlja u korelaciju s ljudskim emocionalnim stanjima koja često nemaju logike, s druge strane. Ispreplitanjem nitima vremena nastaje djelo koje dualnošću pokreta između ta dva krajnja spektra ljudskosti pruža uvid kompleksne satkanosti svakog čovjeka i života kao takvog.

Tri žene objedinjuju sve ono što žena 21. stoljeća društvenim uvjetovanjem i postaje – snažna, ponosna majka, božica odličnosti i uspjeha, koja maskom savršenstva skriva težinu nošenja tereta enormne veličine.

Za dizajn rasvjete zaslužan je Marino Frankola, scenografski zahvat pompozne crvene haljine s nitima izradio je Hrvoje Vukov. Dizajn kostima potpisuje Nikola Barbir dok se za vizual pobrinula Matea Janković. Projekt je sufinanciran sredstvima Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.

Foto: John Pavlish

Više

Duh i tijelo

&BALLET naziv je jedinstvenog programa koji je autorski, izvorno hrvatski proizvod čija je slojevitost najbolji pokazatelj koliko je sve dobro osmišljeno.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.