Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Pokušajte prirodnim putem ukloniti neugodne mirise

Ponekad je možda najbolje ne koristiti kemikalije kako bismo uklonili neugodne mirise…

Ponekad je možda najbolje ne koristiti kemikalije kako bismo uklonili neugodne mirise u kući jer nisu baš najzdravije, a možemo reći da i mirisi raznoraznih proizvoda nisu uvijek najmiliji za osjetilo njuha. Naime, prirodnim sredstvima možete ukloniti neugodne mirise, a pritom kemikalijama ne šteti vlastitom organizmu. Primjerice, ako vam kupaonicu ne krase najfiniji mirisi, naribajte koru naranče ili limuna u posudu i ostavite da stoji. Zatvorite vrata i vratite se nakon sat vremena – vaša kupaonica će mirisati kao da se nalazi pored voćnjaka. Dom će vam ugodnije mirisati ako na male komadiće vate nanesete eterično ulje i stavite u posudicu. Možete ju naravno staviti u prostoriju po želji. Ako vam primjerice hladnjak ima neugodan miris u malu posudu nanesete sode bikarbone i tako ostavite da stoji. Soda će upijati mirise s tim da ju je jednom mjesečno potrebno mijenjati. Loše mirise učinkovito uklanja i kava. Primjerice u najlonku stavite zrna kave i objesite na mjesto gdje je potrebno. Najlonku možete ukrasiti vrpcama kako bi izgledala kao dio vaših kućnih dekoracija. Ocat je dobar za čišćenje ali i za uklanjanje mirisa primjerice u sudoperu, WC školjci – tj. izrazito je koristan na mjestima spojenima na odvod. U vašu “mirisnu” posudu možete staviti koru jabuke, listove eukaliptusa, štapiće vanilije ili cimeta te po želji mijenjati – ovisno o mirisnom imidžu vašeg stana.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Moj dom

Ako pri čišćenju ne želite koristiti agresivne proizvode prepune raznoraznih kemikalija, potrebno je poslužiti se s nekoliko malih trikova.

Zanimljivosti

U suradnji s Institutom Jane Goodall Julius Meinl pomaže pošumljavanju Tanzanije; jedno stablo apsorbirat će 60 kilograma ugljika u sljedećih deset godina.

Gastronomija

Ovo popularno kvartovsko odredište svoja je vrata otvorilo početkom lipnja ove godine, a simpatije publike zadobili su izvrsnim koktelima, simpatičnim i stručnim mladim barmenima...

Savjeti i preporuke

Smilje u svom sastavu sadrži ljekovite italodione, regenerirajuće neterpenske di-ketone, monoterpenske alkohole, monoterpene, estere, eterična ulja, gorke tvari, bioflavonoid i arzanol.

Advertisement