Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
relax
relax

Duh i tijelo

Pomoću ovih vježbi recite zbogom stresu

Ljudsko tijelo nije prilagođeno sjedilačkom načinu života, tipičnom za današnjeg poslovnog čovjeka.

Povratak novoj užurbanoj kolotečini, radnim zadacima koji su sve stresniji, žongliranju obavezama vrtić-posao-ručak možete olakšati malim trikovima drevnog jogijskog sustava vježbi.

Ljudsko tijelo nije prilagođeno sjedilačkom načinu života, tipičnom za današnjeg poslovnog čovjeka.

Stoga provođenje dana za danom za uredskim stolom ima za posljedicu neke od uobičajenih tegoba s kojima se susreću svi koji puno vremena sjede ispred računala. E pa, kako reći zbogom stresu? Jednostavno!

Vježbe disanja

Napravite 10 minutnu pauzu od posla, otvorite prozor u uredu da uđe svježi zrak i radite vježbe disanja. Duboko dišite na nos, zatvorenih očiju, tako da s udahom prvo napunite trbuh kisikom, a zatim prsa.

Trbušno disanje povećava koncentraciju i memoriju, opušta um i otklanja negativnosti.

Kruženje glavom

Zatvorite oči i kružite polagano glavom u jednu, zatim u drugu stranu (10 ponavljanja u svakom smjeru).

Na pola kruga je udah, a druga polovica je izdah. U vratu se nalaze skalenski mišići koji su osjetljivi na emocionalna stanja, te su vidljivo napeti ako se i sami osjećamo napetost.

Ovom vježbom stimuliramo živce i povećavamo cirkulaciju glave i vrata, uklanjamo bolove u vratu.

Otvaranje prstiju na rukama

Ispružite ruke ispred sebe i zatvorite šake.

Udahnite i izdahom ispružite (forsirano) prste ruku prema van.  Ovu vježbu ponovite 40 puta.

Vježba je jednostavna, a poboljšava cirkulaciju i uklanja bolove u rukama koji se javljaju zbog nepravilnog položaja korištenja miša. Ujedno pomaže u rješavanju negativne energije koja se nakuplja u rukama.

Kruženje ramenima

U području ramena se skuplja najviše stresa, i upravo zato većina ljudi ima bolove u tom području.

Ispružite ruke ispred sebe i stavite ih na ramena tako da formirate trokut. Kružite sada rukama (tako da ruke idu što više prema naprijed i natrag), pola kruga udah, pola izdah.

Ponovite vježbu 10 krugova u jednu, zatim u drugu stranu.

Vježbe za oči

Povremeno napravite kratku pauzu od gledanja u zaslon računala te odradite niz ovih vježbi, svaku ponavljajući 10 puta. Vježba se sastoji od naizmjeničnog usmjeravanja pogleda prema gore pa prema dolje, u lijevu pa u desnu stranu, te dijagonalno. Završava kruženjem očima, nakon čega protrljate dlanove te njima prekrijte oči 1-2 minute, kako bi energizirali oči.

Redovitom praksom ovih tehnika smirujete i stabilizirate um te poboljšavate koncentraciju i kreativnost.

Sve to vam omogućuje brže i efikasnije obavljanje svakodnevnih obaveza i zadataka, te vam tako ostaje i više slobodnog vremena za druge aktivnosti.

Izvor: alternativa-za-vas.com

Ne propustite

Duh i tijelo

Budući da je upravo stres glavni okidač za bolesti štitnjače, općenito se preporučuje izvođenje asana koje imaju relaksirajući učinak.

Budi fit

Mnoge studije imaju različite nalaze koji se oslanjaju na različite čimbenike i željene rezultate, ali postoji općenito optimalno vrijeme za vježbanje

Duh i tijelo

Odlazak na posao čini vas nervoznom?! Kažu, kurkuma pomaže.

Seks

Seks je vrlo važan za intimno povezivanje u braku ili vezi, ali ponekad i neočekivane svakodnevne stvari mogu smanjiti libido

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.