Pomozimo kupnjom

Trgovački lanac Lidl uoči blagdana krenuo je u akcije sakupljanja pomoći za kojima je to potrebno. Naime, sve udruge ili ustanove koje smatraju da im je humanitarna pomoć neophodna moći će se same prijaviti putem posebnog obrasca na internetskoj stranici www.pomozimokupnjom.com. Upravo ta otvorenost prema korisnicima humanitarne pomoći razlikuje Lidlovu akciju od većine drugih u kojima su korisnici unaprijed poznati.

Humanitarna akcija “Pomozimo kupnjom” započet će 23. studenog i trajati će do 24. prosinca. Od svake kupnje, u tom periodu Lidl će bez obzira na potrošeni iznos, donirati kunu, a cilj je sakupiti do 2 milijuna koji će se onda utrošiti na više odabranih prijavljenih projekata.

U žiriju poznata lica

Što bolja argumentacija u traženju pomoći to će biti veći izgledi za dodjelu. Očekuje se da zahtjev prati detaljan opis, a treba priložiti i fotografije. Potom će žiri pregledati sve prispjele projekte i odlučiti tko zadovoljava kriterije za dodjelu donacije.

U žiriju koji će odlučivati o zahtjevima bit će Oliver Dragojević, zaštitno lice trgovačkog lanca Lidl, televizijski voditelji Iva Šulentić i Robert Knjaz te splitska atletičarka Blanka Vlašić. Osnivanjem stručnog žirija te sudjelovanjem javnog bilježnika, Lidl jamči transparentnost, ozbiljan pristup projektu te neovisnost prilikom analiziranja i ocjenjivanja pojedinačnih projekata kao i finalnog odabira.

Umjesto rođendanskog slavlja

Povodom svoje treće godine poslovanja u Hrvatskoj, Lidl je umjesto slavlja svoj treći rođendan odlučio proslaviti humanitarnom akcijom.

Iz Lidla poručuju kako je njihova misija stalna briga i nadzor, pružanje najbolje moguće kvalitete po najpovoljnijim cijenama. Humanitarna akcija “Pomozimo kupnjom” stoga je samo mali djelić onoga što žele učiniti za sve članove velike Lidl obitelji.

Od 23. studenog 2009., više informacija potražite na: www.pomozimokupnjom.com