Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Ponesi me doma!

Šareni artikli, kartoni i plastika čine izložbu najbolje ambalaže u Hrvatskoj.

Manifestacija gdje se odabire najbolja ambalaža u Hrvatskoj CROPAK. Nagrade najbolje dizajniranim proizvodima dodjeljuju se od 2004. godine. Kako bi najavili CROPAK 2009. godine osnivači su odlučili napraviti retrospektivnu izložbu nagrađivanih ambalaža.

„Majka“ CROPAK-a, kako samu sebe naziva Drena Milijević direktorica tvrtke Tectus objasnila nam je nešto više o nagradi, a i samoj važnosti ambalaže za prodaju proizvoda:

– Ambalaža je kompleksan proizvod. Važna je vrsta materijala koja štiti proizvod, deklaracija, dizajn koji izdvaja iz mase i intrigantnost.

Ultimativna privlačnost


Sama izložba održava se u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom u Centru za dizajn gdje nagrađivane izloške možete pogledati do 27. ožujka 2009. Postav izložbe je uredio dizajner Dean Vranić iz agencije Imago, koji inače radi na CROPAK-u koji je rekao:

– Nije bio problem postaviti izložbu, najveći dio posla oko samog CROPAK-a je napravljen. Na samoj ambalaži radi niz stručnjaka, dok on ne postigne ultimativnu privlačnost kupcu. Dok prolazite kroz redove u supermarketu ambalaža proizvoda mora komunicirati s kupcem, uvjeriti ga da je to pravi izbor te ponuditi sve eventualno željene informacije. Mora vikati: "Nosi me doma, ja vrijedim te novce!".

CROPAK se dodjeljuje u nekoliko kategorija od kojih je najvažnija ona CROPAK godine. Proizvod koji osvoji tu nagradu mora „pokupiti“ 80 posto od mogućeg broja bodova po mišljenju stručnog suda čiji članovi dolaze iz različitih branši koje mogu pomoći pri odluci.

– Ne mogu istaknuti koji je proizvod najbolji, iako nagrada CROPAK godine malo razlikuje taj proizvod od ostalih,- kaže Drena Milijević.


Poticaj studentima dizajna

U sklopu manifestacije osmišljena je kreativna radionica gdje će se natjecati studenti, njih 96 sa studija dizajna.

Oni će izrađivati svoj prijedlog za novu ambalažu Kraševog branda "Vic". Nagrade studentima koji su sudjelovali u radionici dodijelit će se u svibnju u Opatiji, u vrijeme održavanja ovogodišnjeg CROPAK-a.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Top menadžerica

Nefizičko seksualno nasilje često je neprepoznato.

Dobar posao

Proizvodi nastaju u tvornicama, brandovi se stvaraju u glavama!

Top menadžerica

Srećka Gmaz, grafička dizajnerica iz agencije Imago govori o novom identitetu za Cest is d'Best i poslu kojeg obožava.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.