Popečci od tikvica i slanutka mogu biti izvrstan ručak ili večera. Možete uz njih jesti salatu ili umak. Mogu biti i dio sendviča i sjajan obrok “to go”. Kako god ih odlučili iskoristiti, jedno je sigurno – tikvice i slanutak više nikad nećete gledati kao dosadnjikavo povrće.
Tko ne voli hrskavce od povrća? Polpete. Popečci. Kako god ih zvali, ovaj snack proći će i kod djece koja izbjegavaju povrće.
Sezonu tikvica treba iskoristiti! Pripremiti ih se može na tisuće načina poput, a ovaj današnji recept svakako uvrstite u top popis. S obzirom na sastav, vrlo je ekonomično, a ujedno i dijetalno, pod uvjetom da svoje popečke – pečete u pećnici.
Sastojci
- 280 g slanutka iz konzerve
- 2 češnja češnjaka
- Svježi peršin
- 1 manji ljubičasti luk
- 1 manja tikvica
- 60 g pirovog bijelog brašna
- 5 žlica krušnih mrvica
- 1 jaje
- 70 g tvrdog sira
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol, papar, dimljena paprika
Priprema:
- Slanutak, češnjak, peršin i luk usitnite štapnim mikserom pa ručno pomiješajte sve ostale sastojke i oblikujte popečke.
- Pecite ih u pećnici na 200 stupnjeva 20-ak minuta.
- Poslužite uz umak od jogurta ili u burgeru.
Ivor: Tvornica zdrave hrane