Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Popečci od tikvica i slanutka

Polpete. Popečci. Kako god ih zvali, ovaj snack proći će i kod djece koja izbjegavaju povrće.

Popečci od tikvica i slanutka mogu biti izvrstan ručak ili večera. Možete uz njih jesti salatu ili umak. Mogu biti i dio sendviča i sjajan obrok “to go”. Kako god ih odlučili iskoristiti, jedno je sigurno – tikvice i slanutak više nikad nećete gledati kao dosadnjikavo povrće.

Tko ne voli hrskavce od povrća? Polpete. Popečci. Kako god ih zvali, ovaj snack proći će i kod djece koja izbjegavaju povrće.

Sezonu tikvica treba iskoristiti! Pripremiti ih se može na tisuće načina poput, a ovaj današnji recept svakako uvrstite u top popis. S obzirom na sastav, vrlo je ekonomično, a ujedno i dijetalno, pod uvjetom da svoje popečke – pečete u pećnici.

Sastojci

  • 280 g slanutka iz konzerve
  • 2 češnja češnjaka
  • Svježi peršin
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 1 manja tikvica
  • 60 g pirovog bijelog brašna
  • 5 žlica krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 70 g tvrdog sira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol, papar, dimljena paprika

Priprema:

  1. Slanutak, češnjak, peršin i luk usitnite štapnim mikserom pa ručno pomiješajte sve ostale sastojke i oblikujte popečke.
  2. Pecite ih u pećnici na 200 stupnjeva 20-ak minuta.
  3. Poslužite uz umak od jogurta ili u burgeru.

Ivor: Tvornica zdrave hrane

Ne propustite

Gastronomija

S ovom mahunarkom moguće je napraviti obroke od doručka do večere, a mi smo se danas odlučili skuhati čušpajz od slanutka.

Gastronomija

Pileće polpete izvrsna su i zdrava alternativa pilećim medaljonima. Kad treba brzinski  pripremiti nešto hranjivo, zdravo i ukusno polpete od piletine su odličan obrok...

Gastronomija

Spadate li u ljubitelje curryja i kod kuće možete postići efekt onog iz restorana!

Gastronomija

Želite li brzinski ljetni ručak ili laganu večeru imamo za vas palačinke od tikvica. Isprobajte ih - nećete požaliti!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.