Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Poslovni uspjeh povezan s modnim stilom

48% ispitanika shvaća važnost izgleda na poslu i spremno je na ustupke.

Odjeća predstavlja način komunikacije, no morate li potpuno obuzdati svoj modni izričaj kako biste dobili posao ili postali dio korporativnog tima? Radionica poslovne mode koju su organizirali portal MojPosao i modna društvena mreža trendME, pokazala je da osobni stil ne mora nestati osim ako se ne zapošljavamo u strogo definiranom okruženju.

"Nemojte se sramiti svog osobnog stila, no vaša urednost i osobna higijena ostaju prioritet", rekla je Lidija Marošević iz modnog učilišta Profokus. Svoj stav na pitanje o spremnosti promjene osobnog izgleda radi dobivanja posla iznijelo je više od 800 ispitanika u anketi portala MojPosao koju je prezentirao Saša Matijašević, voditelj projekata.Gotovo polovica ispitanika (48%) shvaća važnost izgleda u neverbalnoj komunikaciji. U tom smislu je i spremna na različite ustupke na račun svog osobnog modnog stila i fizičkog izgleda radi novog ili boljeg posla. Promjene variraju od promjene frizure, drukčijeg načina odijevanja do značajnijih promjena izgleda.

"Poslovni intervju je kao prvi spoj: obucite se da zadivite, ali zadržite svoj stil u granicama dobrog ukusa", rekao je Matijašević, a s njim bi se složila i većina ispitanika. Najradikalniji stav, koji je iskazao jedan od sudionika ankete koji podržavaju promjene osobnog stila bio je: "Dok mi se ta promjena sviđa i ako ju doživljavam kao poboljšanje, nije mi problem niti otići pod nož".Dio ispitanika (28%) spreman je na promjene, ali ne u potpunosti. "Ne namjeravam se trajno promijeniti, ići u solarije, nositi štikle, ali spremna sam se našminkati", simpatičan je komentar jedne ispitanice. Ostali komentari ispitanika također potvrđuju kako se više pažnje posvećuje vještinama i znanjima, poput stranih jezika ili informatičkih znanja, nego vanjskom izgledu.

I najmanju promjenu izgleda zbog posla odbija 15% ispitanika. Smatraju da i u svom sadašnjem izdanju zadovoljavaju kriterije poslodavaca i ne bi se osjećali ugodno u drugačijim obrascima odijevanja.Svaki deseti ispitanik isključuje svaku poveznicu modnog stila i fizičkog izgleda s povećanjem šansa za dobivanje posla. Ispitanici napominju da odijelo ne čini čovjeka, nego da čovjek čini odijelo. "Kod dobivanja posla treba prvenstveno davati prednost znanju i iskustvu u tom poslu, ali i kvaliteti kojom se posao obavlja. Što poslodavac ima od npr. prekrasne tajnice, ako nije informatički pismena, ne zna sročiti poslovni dopis, komunicirati s strankama i stručno obavljati svoje zadatke", komentar je jednog ispitanika.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Dobar posao

Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenata na svijetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene...

She Book Club

S ljubavlju, Pamela otkriva nam sasvim novu stranu Pamele, pravu istinu o njezinom životu i karijeri dajući cjeloviti prikaz svog života bez uljepšavanja.

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

Zanimljivosti

Fotografiranje proizvoda i reklamna fotografija je posebna grana fotografije jer obuhvaća puno toga na što moramo misliti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.