Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Postani fitoaromaterapeut

Kako primjeniti ljekovito bilje i eterična ulja za zdravlje i ljepotu?

Cilj Učilišta Profokus u programu usavršavanja za fitoaromaterapeuta je educirati polaznike u teoretskom znanju i praktičnim vještinama, za primjenu ljekovitog bilja i eteričnih ulja za liječenje i prevenciju pojedinih bolesti.

Svrha prirodnih pripravaka je očuvanje zdravlja i ljudske dobrobiti, te njihova primjena u prirodnoj kozmetici.

Fitoterapija je dio medicine ili iscjeljiteljstva koji u svrhu liječenja bolesti koristi biljke i biljne ekstrakte. Vjerojatno je najstarija od svih načina liječenja, a nastala je logičnom interkacijom ljudi i okoliša. Aromaterapija je dio fitoterapije koji za očuvanje zdravlja, te liječenje i prevenciju bolesti koristi specifične biljne ekstrakte koji se zovu eterična ulja, stoga se danas sve češće upotrebljava zajednički naziv – fitoaromaterapija.

U verificiranom programu, osim temeljnih znanja iz anatomije i fiziologije, stječu se i osnove botanike i fitokemije, te biokemijske osnove biljaka i njihove ljekovitosti. Stručni tim predavača u programu fitoaromaterapije u Učilištu Profokus, čine poznati voditelji Centra Cedrus.

Cilj praktične nastave je spraviti sve ljekovite oblike biljaka koji se mogu izrađivati bez složenijih tehnologija, od tinktura, vodenih ekstrakata, čajnih smjesa, uljnih macerata, preko sirupa, supozitorija, vagitorija, kapi za nos do kapsula i oleokapsula različitih tipova. Poseban dio praktične nastave obuhvaća izradu prirodne kozmetike, od tonika, ulja, pilinga, do složenih i modernih prirodnih emulzijskih sustava i sredstava za osobnu higijenu s najnovijim prirodnim generacijama tenzida.Program fitoaromaterapije namijenjen je za sve koji žele stjecati znanje u navedenom području, a poglavito ljudima kojima je trenutna ili buduća profesija vezana uz dodatke prehrani, kozmetici, specijalizirane trgovine, biljne ljekarne, wellness centre i specijalizirane savjetodavne terapeutske ustanove i udruge. Namijenjen je i medicinskim profesionalcima, poput medicinskih sestara, fizioterapeuta, liječnika i farmaceuta koji žele u svoj profesionalni rad uključiti teoretska i praktična znanja o ljekovitom bilju i eteričnim uljima, te njihovoj primjeni.

Ovaj program odobrilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu.

Više o programu i načinu upisa možete pogledati OVDJE.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Savjeti i preporuke

Eterična ulja zbog svojih protuupalnih, antibakterijskih i protugljivičnih svojstava pozitivno djeluju na ublažavanje svrbeža, upala i bolova povezanih s učestalim kožnim oboljenjima

Duh i tijelo

Eterična ulja, te ugodne supstance koje se mogu fino raspršiti, udahnuti ili nanijeti na kožu, jednostavan su, ali vrlo učinkovit, način borbe protiv zimskog...

Moj dom

Kako bi pokazali poslovnim partnerima i zaposlenicima da vam je stalo do njih i njihova zdravlja, da brinete o kvaliteti njihova života i boljoj...

Duh i tijelo

Svako eterično ulje ima svoja svojstva, pa stoga i svoj jedinstveni raspon emocija koje može izazvati.

Advertisement