Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Postanite zdraviji – besplatno

10 načina uz pomoću kojih možete spriječiti i liječiti.

1. Jedite zdravije, ali bez nove kuharice

Vi najbolje znate koji obroci vam pašu, a od koji vam stvaraju nadutost. Znate što volite, a što ne. Napravite popis i držite se upravo tih namirnica.

2. Hidratizirajte kožu testerima

Uvijek uzimajte testere. Pogotovo ukoliko su to oni renomiranih marki. Isprobajte, vidite da li vam pašu i osvježite lice tonikom ili maskom iz vrećice.3. Besplatni pregledi

Iskoristite priliku za svaki pregled kože, težine, visine, pulsa koji se nudi u trgovinama ili ljekarnama. Moguće je da će vam stručnjaci ukazati na problem kojem se niste nadali, a osim toga uvijek možete dobiti koristan savjet.

4. Prestanite konzumirati cigarete


Ako ste dosljedni i jakog karaktera, to vam neće biti problem. Uštedjet ćete novac, ali i smanjiti rizik za bolesti srca i pluća.

5. Posudite DVD-e

O fitnessu ili bilo čemu drugom, uvijek je korisnije posuditi od prijateljice, nego kupovati. Uostalom ovako je veća vjerojatnost da ćete ga zaista pogledati, budući da ste ograničeni vremenom.

6. Preuzmite s Interneta zdravstveni kalendar

On će vas podsjetiti na zdravstvene testove, otkriti simptome potencijalnih bolesti te dati važne savjete o tome kako čitati upute na lijekovima ili zatražiti drugo mišljenje.7. Instalirajte besplatne zdravstvene aplikacije

Postoji više od 3.000  iTunes aplikacija osmišljenih da vam pomognu u zdravlju i većina njih je besplatna. Pronađite onu koja odgovara vašem problemu i budite ažurni.

8. Napravite obiteljsko stablo

Zdrava budućnost mora počivati na čvrstim temeljima. Stablo će vas još bolje upoznati s rizicima i sklonostima različitim bolestima.

9. Povoljan sport

Postoje dvorane i sportovi koji nude isprobavanje sprava ili probni rok besplatno. Ili barem s popustom. Raspitajte se i učlanite.

10. Razgovarajte o problemu


Sa svojim ukućanima ili s grupama podrške, ukoliko je zdravstveni problem teži. Razgovor će upoznati vaše bližnje sa situacijom u kojoj vam upravo oni mogu pomoći, a osim toga, olakšavanjem svoje duše, osjećat ćete se bolje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Visoke temperature mogu dodatno opteretiti srčano – žilni sustav, stoga donosimo nekoliko jednostavnih savjeta za sigurno i bezbrižno ljeto.

Budi fit

Razgovarali smo s fitness trenerom i promotorom zdravog načina života, Marijem Valentićem, i doznali sve odgovore vezane za ljeto i vježbanje.

Savjeti stručnjaka

Iako higijenu intimnog područja nikada ne bismo trebali zanemarivati, posebnu joj je pažnju potrebno posvetiti tijekom ljeta radi visokih temperatura, povećane vlažnosti te znojenja...

Savjeti stručnjaka

Nakon napornog rada koje je vaše tijelo uložilo u stvaranje vašeg malog zamotuljka radosti, nadate se zasluženom odmoru, ali vaš postporođajni oporavak tek je...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.