Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Postolarski majstori iz Tržiča

Pogledajte nove ekskluzivne kolekcije cipela slovenskih dizajnera iz Peka.

Nakon što je prošle godine tvrtka Peko po prvi puta predstavila dvije ekskluzivne kolekcije dizajnera Milana Gačanoviča, njemu su se pridružili Barbara Šuštar, Mateja Glavnik, Vesna Preisinger i Nina Osenar.

Mateja Glavnik je lani u studenom dizajnirala torbe za ovu slovensku tvrtku, a sada će se predstaviti i s kolekcijom cipela. Nina Osenar će dizajnirati posebnu kolekciju obuće izrađenom iz nekožnatih materijala za ljubitelje ekološke obuće. U prvom redu namijenjena je veganima, odnosno vegetarijancima, kao i onima koji prate ekološke trendove. 

Osim Pekove tvorničke dizajnerice za komercijalne linije Vesne Preisinger koja je zamijećena zbog otkačenog crnog modela sa zanimljivim rješenjem pete, velike pohvale stižu i na račun Barbare Šuštar. Ona je osmislila svoju prvu ekskluzivnu kolekciju za Peko, nazvanu „Bonita“.

Romantična kolekcija Bonita

– Posvećena je svim ženama koje žele u sebi naglasiti romantičnu stranu. Inspiraciju sam pronašla tijekom putovanja po Južnoj Americi upoznavajući zanimljive ljude i krajeve. Nastojala sam ta lijepa sjećanja prenijeti na kolekciju. Sve žene općenito nose ljepotu u sebi, a s ovim cipelama mogu istaknuti svoju privlačnost, rekla je za She.hr Barbara Šuštar.

Što se tiče stila on je romantičan, povezan je s trendovima ali ga karakteriziraju i visoke pete. Na jednoj cipeli kombinirala je više materijala, s time da prevladava koža. Također, jedan model postolarski majstori iz Tržiča izradili su u svijetloj i tamnoj boji pa je raspon od zlatne, pink, roze, boje pijeska do uvijek elegantne crne. Nova kolekcija svih pet dizajnera bit će predstavljena na reviji u Ljubljani, 2. lipnja.

Mnogi s nestrpljenjem iščekuju modele Milana Gačanoviča koji je oduševio svojom prijašnjom kolekcijom Black & White, a već sad plijene pažnju ženske salonke iz Velvet kolekcije, čizmice Fetish, muške cipele Crazy Gee koje pršte šarenilom boja… Koliko je omiljen, govori i detalj da je dizajnirao gležnjerice bišem američkom podpredsjedniku Al Goreu.

– Dobra cipela mora biti barem 60 posto ručni rad. Svaka od njih prođe kroz najmanje 50 pari ruku, pa se zato i kaže da je „hand made“. Na isti način kao i mi, radi slavni Manolo Blahnik. Ponosan sam kad sam vidio u Bologni na sajmu u siječnju da iste materijale za svoje nove modele koriste Dolce & Gabbana. Prije svega šljokasti materijal koji mijenja boju, pa jedan dan cipele mogu biti jedne boje, a drugi dan – druge, ispričao je Gačanovič.

Gačanovičevi ekstravagantni modeli

Smatra kako su ekstravagantni modeli za ekstravagantne osobe koje su svjesne da čovjeka ocjenjuju po cipelama koje nosi. K tome, oni ne samo da noge štite od ozljeda nego „govore“ da je svaki par napravio tim ljudi.

Dizajniranje manjih serija unikatnih i ekskluzivnih kolekcija za osobe s posebnim ukusom i predstavljanje kolekcija u okviru vlastitih modnih događanja omogućava bolju povezanost s krajnjim kupcima, kao i prepoznavanje njihovih želja, istakla je predsjednica uprave Marta Gorjup Brejc.

Upravo onako kako su nekada postolarski majstori još od 1903. godine do svih potankosti poznavali kožu i druge postolarske materijale, upravo tako su u Peku nastavili razvijati tu tradiciju.

Predsjednica nam je otkrila da u planu imaju skorašnju suradnju i s hrvatskim dizajnerima – Ivicom Klarićem i Viktorom Dragom.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Trendovi

Dizajneri teže inovacijama u svojim kolekcijama i na modnim pistama pojavljuje se obuća koju teško možemo zamisliti u svojoj svakodnevici. No, između više od...

Fashion report

U Baby Center stigla je nova kolekcija dječje odjeće i obuće razigranog dizajna, kvalitetnih materijala i vrhunske izrade, a zadovoljit će čak i na...

Fashion report

Iz godine u godinu svjedoci smo povratku modnih trendova iz prošlosti pa će tako jesen pred nama biti u znaku platformi.

Trendovi

Od salonki na visoku petu, preko gležnjača do ležernih tenisica: uz ove klasike uvijek ćete imati prave cipele.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.