Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Ministar regionalnog razvoja šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković i valpovački gradonačelnik Leon Žulj potpisali su danas u valpovačkoj Gradskoj vijećnici ugovor o izgradnji kulturnog centra u Valpovu, vrijednog 14,5 milijuna kuna.<br />

Kultura

Potpisan ugovor o izgradnji kulturnog centra u Valpovu

Ministar regionalnog razvoja šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković i valpovački gradonačelnik Leon Žulj potpisali su danas u valpovačkoj Gradskoj vijećnici ugovor o izgradnji kulturnog centra u Valpovu, vrijednog 14,5 milijuna kuna.

Riječ je o projektu koji će Ministarstvo financirati s 8,7 milijuna kuna, a grad Valpovo će sudjelovati s 5,8 milijuna kuna.

Potpisujući ugovor, ministar Čobanković je istaknuo da je riječ o iznimno važnome projektu za grad, koji je dio programskih aktivnosti u Osječko-baranjskoj županiji. Ove je godine, dodao je, za 85 različitih projekata predviđeno oko 350 milijuna kuna.

Istaknuo je kako je u Valpovu, u sklopu tih aktivnosti, predviđena i sanacija nerazvrstanih cesta te izgradnja područne škole u prigradskom naselju Šagu, što će zajednički financirati Ministarstvo i grad Valpovo.

Ministar Čobanković je najavio da je Ministarstvo u pregovorima s Europskom investicijskom bankom (EIB) kad je riječ o rješavanju problematike primarnih vodoopskrbnih mreža, posebice obnovi i izgradnji kanalizacijskih i odvodnih sustava.

Među projektima tog ministarstva bit će i omogućavanje navodnjavanja oko 15.000 hektara poljoprivrednog zemljišta od Podravske Moslavine do Valpova, i to izgradnjom sustava predcrpnih stanica kako bi se osigurale dovoljne količine vode iz Drave i Karašice, dodao je Čobanković.

Gradonačelnik Žulj ocijenio je da je izgradnja kulturnog centra projekt na kojemu gradska uprava radi proteklih nekoliko godina, a omogućit će rad mnogim gradskim kulturnim udrugama te obogatiti društveni život u Valpovu.

Kako je istaknuto, izgradnja tog centra, površine veće od 1900 metara četvornih, s dvoranom kapaciteta 350 mjesta, trebala bi početi početkom građevinske sezone, a ugovor je danas potpisan i s izvodačem radova – osječkom tvrtkom "Gradnja" d.d., koja bi u idućih 12 mjeseci trebala završiti radove.

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.