Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Povoljni stambeni kvadrati

Visinu najma u Beču nadzire vlast, a cijene se nisu godinama mijenjale.

Nakon što je istraživanje svjetski poznatog konzalting poduzeća Mercer pokazalo kako je grad Beč u svjetskim razmjerima grad s najvećom kvalitetom života, ova se metropola sukladno istraživanju švicarskog poduzeća UBS i po cijeni stanovanja može svrstati među najpovoljnije.

Čak 60 posto bečkih građana trenutno živi u poticanoj stanogradnji. Ovaj, u međunarodnoj usporedbi, uistinu visok udio poticane stanogradnje u cjelokupnoj tržišnoj ponudi stanova znatno pridonosi kvaliteti stanovanja i životnoj kvaliteti građana Beča, te povoljnosti stanova.

Povoljno 220.000 gradskih stanova

Grad Beč provodi i mnogobrojne mjere, kako bi i građani s manjim prihodima mogli ugodno živjeti. Tako se u Beču u okviru projekta poticane stanogradnje trenutno gradi još 7.000 dodatnih stanova.

-Time ćemo postići kvalitetnu ponudu u kombinaciji s povoljnim cijenama te ćemo i ubuduće osigurati dovoljnu količinu povoljnih stanova,- potvrdio je bečki dogradonačelnik i gradski zastupnik za stanogradnju Michael Ludwig.

U sanaciju, revitalizaciju i rekonstrukciju postojećih objekata godišnje se ulaže više milijuna eura. Osim opširnog pružanja poticaja vlasnicima privatnih zgrada, grad Beč je započeo i veliku ofenzivu saniranja gradskih stanova, jer upravo 220.000 bečkih gradskih stanova nudi mogućnost povoljnog i kvalitetnog stanovanja te čini bitnu okosnicu bečkog tržišta stanova.

Najamnina pod nadzorom

Investicije u gradske stanove te dodatnih 600 milijuna eura godišnje za poticanu stanogradnju smanjuju cijene stanovanja u cijelom gradu. Jer dok stanarine u privatnom sektoru podliježu pravilima ponude i potražnje, cijene iznajmljivanja stanova su u gradskom sektoru propisane zakonom i ostaju konstantne.

I dok su cijene imobilija u mnogim europskim metropolama, uključujući i Zagreb, posljednjih godina doslovno eksplodirale te su u prosijeku za čak 40 posto više nego ranije, cijena stanovanja u Beču je već godinama na istoj razini.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Drama Queen

Nego, što je to sloboda i jesmo li uopće slobodni?

Drama Queen

Zapamtite, koliko smo mi u problemu, toliko je i problem u nama!

Fashion report

Najpoznatiji brendovi nadohvat ruke

Lifestyle

Vodimo vas u hotel smješten u samom središtu grada kulture i čokoladne torte

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.